Bije koło, co?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pewnie bije mi tarcza, ale czy jest np. możliwosc zeby piasta biła? Ostatni czas nie jezdzilem na 16stkach tylko na stalowkach i nie przypominam sobie jakiegos szczegolnego hamowania i zimnej wody :/ Jak to sprawdzic czy to napewno bije tarcza, na oko jest prosta ;/ bije caly czas, jak sie jezdzie. Idzie to jakies przetoczyc zeby bylo proste? tarcza 260mm wentylowana. Auto dobry miesiac stoi ale przypomnialo mi sie jak go odstawialem na dzialke to cos z kolem bylo nie tak no i mam ;/

-----------------
Tazz, Wilk
Kopciuch Kombiak klasy E 2005r. 3.2 CDi
Kopciuch Kombiak klasy C 2003r. 2.2 CDi
Czerwony Gromiasty - KONIEC :(
Niebieski Gruzik MK4 - 2.0 150HP
Szybki Czarny Dachowiec 2.0 150KM

jak masz piastę wyrobioną to może latać w łożysku, nic innego nie widzę, ale nie wiem czy to by było czuć aż tak.

Cytat:
2008-08-26 15:30:32, yezXR3i pisze:
jak masz piastę wyrobioną to może latać w łożysku, nic innego nie widzę, ale nie wiem czy to by było czuć aż tak.

luz byl ale go skrecilem, jak obracam kolem na lewarku, to jest miejsce ze hamuje i tak w kolko, hamuje puszcza hamuje puszcza... klocki i tarcza prawie nowa, nie fabrycznie ale wizualnie. ale jak mu wrzuce 1ke na tym lewarku, to widze ze kolo bije ;/

-----------------
Tazz, Wilk
Kopciuch Kombiak klasy E 2005r. 3.2 CDi
Kopciuch Kombiak klasy C 2003r. 2.2 CDi
Czerwony Gromiasty - KONIEC :(
Niebieski Gruzik MK4 - 2.0 150HP
Szybki Czarny Dachowiec 2.0 150KM

[ wiadomość edytowana przez: ZieleTDH dnia 2008-08-26 15:38:13 ]

zdejmij koło zakręć tarczę nakrętkami tak żeby nie schodziła ze szpilek i była tak jakby przyciśnięta przez koło i wtedy wrzuć 1kę - będzie się kręcić sama tarcza to zobaczysz czy jest krzywa obracając się czy nie.

z tego co pamietam mk4 nie ma szpilek