Zagadka gasniecia rozwiklana (chyba)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiec tak pojechalem dzis do mechanika i okazalo sie ze to nie cewka przewody kable ale komputer mi z deczka padl... Tak sie wydaje gdyyyz po podmienieniu all czesci ktore mogly cos z tym miec to dzialal tak samo a nie wymienial tylko komputera. I mam pytanko ile kosztuje uzywany komputter do forda ( Monoftrysk 1,4 1993 rocznik) a le takowy nowy?

No ale o czym to swiadczy, ze wymienione zostaly czesci, o ktorych pisali inni? No i co wskazuje na sterownik? Moze warto odczytac z niego bledy. Jesli o mnie chodzi, to ja obstawiam, ze gubi Ci sie zasilanie na cewce, sterowniku, module zaplonu i od tego trzeba rozpoczac... Szczegolow poszukaj na forum, bo juz wiele razy o tym bylo

Ale to wszystko juz sprawdzalismy ( przy pomocy sprawnego essiego) z niego czesci byly brane i patrzone bylo wszystko tylko komputer nie. Cewki wszystko bylo sprawdzane.

Nie rozumiesz mnie. Ja mowie o zasilaniu cewki a nie samej cewce. Mozesz wymieniac do woli, jak nie bedziesz mial na niej odpowiedniego zasilania to nic to nie da, podobnie jak wymiana kompa. Standard w essim to uwalona skrzynka bezpiecznikow, dzieki niej zanika zasilanie na elementach zaplonowych i kicha...

Bezpieczniki tez sprawdzone Oj sie okaze no w pon bede wiedziec all. Ale jak cos to poslucham twoich swiatlych rad

jak dobrze zrozumialem niesztof nie pisal tu o bezpiecznikach tylko raczej chyba chodzilo mu o to ze cos wewnatrz skrzynki poszlo ... no chyba ze ja zle skumalem baze hehe

Achaaaa. Bo ja nie zrozumialem o co chodzi . ale i tak mowie ze sie okaze w pon. Jak odiore essiego 3majcie kciuki!

paweł2344 sprawdż jeszcze czujnik położenia wału korobowego-być może nie łączy albo jest uszkodzony ewentualnie czujnik Halla jśli masz aparat zapłonowy(stosowany w silnikach F6D)
Pozdrawiam

Sie okaze juz jutro... Ehh 3majcie kciuki juz kupe czasu nie jezdze moim essim a chcialbym... Aby jutro bylo juz wszystko dobrze.