Zegary jak prosto z fabryki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witka dla wszystkich tych którzy wiedzą co to dobry samochód
Jakis czas temu wylukałem fajne zdjątko z naszego forum w necie ukazujące zegary Eroska niczym w najnowszych furkach!Były tam podświetlane wskazóweczki koloru bodajże czerwonego lub pomarańczowego jak kto woli...I zastanawia mnie jedna rzecz kto dokonał tego cuda w swoimi Esperaczku??Niech się wyłoni z tłumu i da pare wskazówek odnośnie samego wykonania takowego cudeńka! Pozdrowienia for all!!

hmmmm

KLIK ;]

jesli chodziło Ci o te to sa moje
a jesli inne to nie moje

Wydaje mi się że właśnie o te chodziło To jak mogłbyś się podzielić wiedzą na temat tej przeróbki??Byłbym bardzo wdzięczny...Chodziłoby o materiały oraz jak to zrobić w praktyce...

Eh ta dzisiejsza młodzież, wszystko na tacy podaj. Skorzystajże z wyszukiwarki!! Masz ją na dole po lewej stronie. Zresztą Jabuszko juz Ci dal linka, a Ty nie raczyłeś nawet zajżeć.

Jabuszko podał linka tylko że zadne z ilustracji w tym poście sie nie uruchamiają Dlatego liczyłem na jakieś porady

materialy uzyte to:
folie estradowe (zwane rowniez foliami od Pycla) wykozystywane przy oswietleniu koncertow i inkszych imprez
wskazowki od opla lub inne przewodzace swiatlo
diody fi 3mm
zarowki bagnetowe 5W do podswietlenia calosci
troche zaparcia i minimum wiedzy o elektryce i lutowaniu
nalezy rozebrac zegary
zaznaczyc polozenie wskazowek paliwa i temperatury
wszystko rozebrac na czynniki pierwsze
w plastik pod tarczami zegarow wpasowac diody i podlaczyc je do ukladu oswietlenia calych budzikow
podkleic folie w miejscach gdzie sa cyfry
zlozyc wszystko do kupy i zalozyc wskazowki
paliwo i temperatura wg zaznaczonego miejsca
predkosciomierz na 0
obrotomierz na poczatku jak byle
podlaczyc zegary pod wtyczki i odpalic silnik
poczekac az sie rozgrzeje i obroty spadna do normalnych obrotow biegu jalowego i wtedy metoda prob i bledow ustawic mniejwiecej tak jak powinno byc i sprawdzic jak dziala oswietlenie
teraz mozna zalozyc szybke i zlozyc wszystko do kupy i cieszyc sie wygladem lub wqrwic ze tak kiepsko wyszlo

powodzenia

Dzięki serdeczne za wskazówki dotyczące tego wykonania...A jakiej liczby diodek trzeba uzyć?Oraz czy do samych wskazówek trzeba montować jakieś dodatkowe diody??Pozdrawiam

to jest fajna sprawa

Tarcze

Cytat:
2007-03-12 16:04:30, Jabuszko pisze:
to jest fajna sprawa Tarcze

mozna zrobic samemu..znaczy nie do konca samemu ale podswietlenie indiglo jest w zasiegu..wystarczy kupic folie el i inwerter..niestety tanie to nie jest