Dymi się w środku spod schowka....co jest????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Tak jak temacie dziś sobie jadę pięknie słoneczko świeci nagle patrze a tu dym mi się wydobywa spod schowka co ciekawe nie miał żadnego zapachu, druga ciekawa rzecz że gdy się zatrzymałem (silnik dalej chodził) dym zniknął a jak ruszyłem znów to samo....... czyżby to ta cała nagrzewnica??? Rozumiem że ona gdzieś w tych okolicach się znajduje (ogrzwanie miałem wyłączone)

wyłącz ogrzewanie i wtedy zobzcz jak będzie

miał wyłączone!!

Hmm a moze to zwykly kurz?

jak u mnie nagrzewnica padla to rzeczywiscie dym sie pojawil wewnatrz, ale glownie wydobywal sie przez nawiewy, wiec koniecznie sprawdz nagrzewnice
pozdro

to prawdopodobnie tylko jakaś nieszczelność w nagrzewnicy i powinno się to dać zakleić (przynajmniej takie objawy miałem w astrze i udało się to zakleić)

Szymonf a czym to zaklejałeś??? Silikon wysokotemperaturowy wystarczy czy czegoś innego użyć???

na 100 nagrzewnica
kiedys tak mi sie dymiło spod chowka ze mysąłęłm ze sie juz pali
nagrzewnice wyciagasz odkrecajać 2 sróbki krzyżakiem
wcześniej musisz odłaczyc 2 weże płynu chłodzącego
a czym to łątać to nei mam pojecia

Ale co by miało paść w nagrzewnicy, żeby sie dym pojawiał? Jak rezystor albo silnik, czy cokolwiek elektrycznego w tamtych rejonach, to byłby smród. Jakby to był gorący płyn, to było by mokro... Jakby to miałby być kurz, to musiało by znaczyć, że auto chyba pękło i się powietrze gdzieś pod schowek dostaje...