Instalacja Elipgaz Nicolaus i Blos (z silnikiem krokowym)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam pytanie do was czy instalacja Nicolaus wspolpracuje z silnikami krokowymi BRC?? Chodzi oto iz w samochodzie mam zamocowana instalacje elpigazu i dolozony zamiast miksera Blos ale z regulacja skladu mieszanki za pomoca silnika krokowego. I teraz nie wiem czy instalacja elpigazu bedzie poprawnie chodzic z brcowym silniczkiem, wejscia sa te same (4 pin). Auto odpala i jezdzi normalnie ale spalanie wzroslo z 10 L do 20 (mieszanka jest bardzo bogata), czy jest mozliwosc ustawienia w Nicolausie aby silnik krokowy podawal mniejsza mieszanke gazu tzn ustawic mu w jakim zakresie krokow ma chodzic??
Inne moje pytanko czy posiada ktos z was opis pinoutow silnika krokowego, schemat kabla do podlaczenia do kompa nicolausa oraz program do niego??
Auto to BMW 318IS
Pozdrawiam

Blos i krokowiec to sie raczej wykluczają.

no ok ale blos manualny sie wyklucza z krokowcem, ale to jest blos ktory w sobie ma silnik krokowy i on podnosi i obniza gwizdek od gazu ustawiajac tym samym sklad mieszanki.

No to ja wysiadam, bo cale mistrzostwo blosa opieralo sie dotad na jego mechanicznosci a nie elektronice.

Wiec tak po chwilowych walkach z blosem okazalo sie ze po podlaczeniu do testera sklad mieszanki jest bardzo bogaty (lambda powyzej 0,7V) a pozycja ATT w kazdym zakresie obrotow jest na 20 kroku. Wykrecilem silniczek z blosa i odpalilem auto i on zamiast sie wysunac zeby zmniejszac sklad mieszanki (podniesc gwizdek) to sie chowa zwiekszajac ja (mimo ze dostaje polecenia wysuniecia). Moje pytanie jest nastepujace: ktore kable sa odpowiedzialne za sterowaniem silniczka, bo widac ze BRCowy silniczek na impuls chowania sie dziala odwrotnie. Wiem ze mozna wykrecic metalowy trzpien z silniczka i zalozyc ten (silniczek) od oryginalnej instalacji z trzpieniem BRCowym ale one sie troche roznia (uszczelnienie, oring).
Dodam ze oryginalny silniczek dziala normalnie po podlaczeniu (jak ma sie chowac to sie chowa a jak wysowac to sie wysowa)
Pozdro

kolego dRA_Killer...jest Blos solo - bez krokowca i układ Blos Evolusion z silnikiem krokowym i kompem JUST BRC...

Co do współpracy z Nicolausem to obawiam się że nie będzie kompatybilny

Wiem, ze jest cos takiego tylko nie rozumiem czym to sie rozni od miksera i krokowca.