Problem z Głośnikami łomot i wibracje

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam może znajdzie się jakiś szpec i mi pomoże A więc tak założyłem sobie głośniczki Alpine z przodu 16,5 na panelach z mdf i cholercia mam problem co prawda już miesiąc są w aucie i tak jeżdże myślałem że to przejdzie ale jednak nie :/ A więc strasznie łomocze/charczy mi głośnik po stronie kierowcy przy lekkich nawet basach oraz lusterko(zewnętrzne po stronie kierowcy) strasznie wchodzi w wibracje. Nie mam wygłuszonych drzwi bo nie było funduszy narazie :/ Po zdjęciu tapicerki wszystko jest super lecz gdy tapicera jest założona istnieje owy efekt(głośnik chyba nie uderza w tapicere) więc co jest nei tak i jak to usunąć :/ Po stronie pasarzera wszystko jest oki i lusterko nie wchodzi w wibracje nawet przy basie na maxa

Prosze o pomoc

Pozdrawiam kaldan

[ wiadomość edytowana przez: kaldan dnia 2007-02-17 16:33:08 ]

Mimo wszystko sprawdź dokładnie, czy membrana nie dotyka do tapicerki (albo do czegokolwiek innego).

Jeśli po jednej stronie zrobiłeś dobrze to zakładam z góry że z drugiej też zrobiłeś to dobrze i uchybienia typu źle zamontowany lub niedopasowany dystans odpada

Masz pewnie ciśnienia pod tapicerą niestety i niestety również objawy które wymieniłeś są pewnie w większości spowodowane brakiem wygłuszenia
Sprawdź po głośniku czy nie zaczepia, pewnie będa jakieś ślady na zawieszeniu lub samej membranie jeśli sie tak dzieje, jeśli masz oryginalne maskownice i nie powyrywałeś tych zaczepików to mogą Ci one popsuć głośniczki.

No właśnie że nie powyrywałem tych zaczepików czy tam kołeczków czy jak tam się zwą bo nie wiedziałem o tym. I jutro będę to robił bo dzisiaj nie ma pogody na to :/ A o tych kołeczkach napisał mi na Privie parę dni wcześniej Kamykgdy za co mu dziękuje. I wam też chłopaki jutro zdam relacje czy pomogło

[ wiadomość edytowana przez: kaldan dnia 2007-03-12 20:45:32 ]

Sorki za post pod postem ale nikt by nie zauważył że pisze :/

No i nie pomogło :/ Wiem tylko tyle że jak bardzo mocno docisnę tapicerkę po prawej stronie głośnika to problem znika :/ Już mam serdecznie tego dość bo to pupa jest a nie muzyka :/

Pozdrawiam kaldan

Sprobuj obkleic rant glosnika taka tasma do uszczelniania okien - zeby sie nie stykal z tapicerka.
Pozdrawiam
Kamyk

wiesz to mozesz miec jeszcze takie cos ze magnes dotyka drzwi zobacz czy masz wolna przestrzen albo membrana moze pozdrawiam