| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Gustaw6666 BMW e36 coupe 328 Poznań | 2007-03-11 23:53:19 jaki to typ wtrysku?(mechaniczny, elektroniczny?)
pojemność 1721? Ile to ma koni? |
omegolotC30NE Czerwin | 2007-03-12 20:29:46 Mowa tu o 1,7i TURBO (motor B18FT 88kW), jest to LH-Jetronic |
Gustaw6666 BMW e36 coupe 328 Poznań | 2007-03-14 10:41:26
Nie ma czegoś takiego jak sekwencja III generacji, jeśli wgłębiasz się w temat to dla przyzwoitości mógłbyś zapoznać się z generacjami układów LPG. Zwłaszcza, że chcesz w późniejszym czasie sam stroić instalację. 1. Diego, Stag, Zenit 2. Zimny silnik zawsze uruchamia się na benzynie, można ustawiać temperaturę przełączenia, większość układów na ciepłym silniku zawsze uruchamia na benzynie i po chwili przełącza na gaz 3. Jeśli układ bedzie źle zestrojony i wzrośnie temperatura spalin - na pewno źle to wpłynie na turbosprężarkę. Więc nie tylko dobrze wybierz zakład montujący ale sam się podkształć ze strojenia zanim coś się zepsuje.... |
asthor gliwice | 2007-03-14 12:34:41 kolego Gustaw... masz racje - chodzilo mi o rodzaj instalacji III gen. Z tym zapalaniem czy natychmiastowa jazda na lpg to raczej pytalem z ciekawosci, czy np. w razie awarii pompy benzyny bede mogl uruchomic i jechac autem na lpg - czy jest takie cos w ogole mozliwe? W tej chwili jezdze tylko na lpg, ale mam inne auto i tutaj czesci sa tak tanie, ze specialnie mi nie zalezy, chociaz przyznam sie ze przejechalem kupe kilometrow i silnik jest w swietnym stanie, podobnie jak reduktor, ktory dalej chodzi jak nalezy..
pozdrawiam |
orfeusz Katowice | 2007-03-14 12:45:17 Możliwość uruchomienia na gazie w przypadku instalacji sekwencyjnej posiada Stag 300. Przyznam, że próbowałem raz zapalić na gazie i o dziwo odpala ale nie radził bym tego robić np. przy niskich temp. lub zbyt często bo można uszkodzić elementy instalacji i dla silnika też nie będzie to za dobre. Ale jak najbardziej w tej instalce jest opcja awaryjnego zapalania na gazie. |
Gustaw6666 BMW e36 coupe 328 Poznań | 2007-03-14 18:34:07 Dokładnie, ta funkcja działa pod warunkiem, że gaz zdoła odparować...
Diego dopiero wiosną uzyska tę funkcję, Zenit już ją posiada |
GraPys Peugeot 406 Gliwice | 2007-03-17 14:27:12
TAK???? A jak to zrobić, ja to mam i nigdy mi się nie udało. Co do Volviaka, to o ile dobrze pamiętam zwykła sekwencja nie bardzo sobie radzi z turbinką. Sam mam zamiar zmienić samochód na Passata 1.8T i mocno zastanawiam się, czy jest jakaś dobra i rozsądna cenowo instalacja gazowa. Wiem, że całkiem dobrze sprawuje sie ciekły wtrysk gazu, ale to juz zupełnie inna bajka cenowo... ;( Pozdrowienia |
orfeusz Katowice | 2007-03-17 18:18:13
A trza sie nauczyć wszystko pisze na stronie AC Aciekły wtrysk to nie tylko inna bajka cenowa bo to akurat najmniejszy problem |