Gdzie jest włącznik światełka w tylych drzwiach?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Mam taki problem, ostatnio zauważyłem, że jak otworze tylne drzwi to nie zapala się oświetlenie wnetrza. Jest to szczególne wkurzajace, bo alarm mam tak podłaczony że sam się uzbraja (domyślam się że jest do światełka podłaczony).
Gdzie znajduje się ten włacznik?

tylne drzwi nie mają takiego ustrojstwa dlatego alarm ci sie uzbraja po minucie

Cytat:
2007-03-12 13:54:43, wesul pisze:
Witam! Mam taki problem, ostatnio zauważyłem, że jak otworze tylne drzwi to nie zapala się oświetlenie wnetrza. Jest to szczególne wkurzajace, bo alarm mam tak podłaczony że sam się uzbraja (domyślam się że jest do światełka podłaczony). Gdzie znajduje się ten włacznik?

Za parę groszy to można zrobic Otwór pod włącznik jest w słupku(zaślepiony naklejką) trochę przewodu i po problemie.
Włączniki można kupic na tej aukcji:Włączniki

[ wiadomość edytowana przez: zagore1 dnia 2007-03-12 14:04:21 ]

Papraki alarm robily. Oznacza to tyle ze nie masz chronionych tylnich dzrwi w ogóle. Pogratuluj magikom

dodam, ze czasem kabelek juz jest :] tylko trza dolozyc wlacznik
kabelka szukaj gdzies w slupku, pod plastikiem

Cytat:
2007-03-12 14:24:38, Pawol pisze:
Papraki alarm robily. Oznacza to tyle ze nie masz chronionych tylnich dzrwi w ogóle. Pogratuluj magikom

jest jeszcze cos takiego jak ultradzwiekowy czujnik ruchu

W przypadku tylnych drzwi czujnik otwarcia normalnie jest na środkowym słupku - w okolicach zawiasów tylnych drzwi. Czujnik lubi nie stykać lub korodować. Mnie nie działał czujnik w drzwiach kierowcy.
pozdrawiam
Arturek

Cytat:
2007-03-12 14:02:25, zagore1 pisze:
Za parę groszy to można zrobic Otwór pod włącznik jest w słupku(zaślepiony naklejką) trochę przewodu i po problemie. Włączniki można kupic na tej aukcji:Włączniki [ wiadomość edytowana przez: zagore1 dnia 2007-03-12 14:04:21 ]

Ale tandeta
Faktycznie, nie ma tak wyłacznika. A nie popatrzyłem jak jest w przednich drzwiach - tam jest.

heh nawet nie musiales patrzec jak tyl otwierasz to nie wlacza sie swiatelko
okablowanie z reguly jest ale szukaj go juz w polowie przedniego progu bo niekoniecznie jest w slupku.