Problem pilne!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam kolegow mam problem ze swoim bmw (e36)1,8is nie wiem co sie dzieje z moją bawarą ale jak odpalam to spadają i falują mi obroty na luzie no i jak ruszam to szarpie samochodem tzn tak jak by jakies przebicie bylo samochod jakby gasnie i spowrotem obroty rosna i tak 2 razy poszarpie i pozniej juz dobrze gasze silnik odpalam na nowo i znow taka sama sytuacja mysle ze to moze sonda lambda co wy myslicie pomozcie bo ju zmam dosc

świece , przepływka , sonda , przewody , silniczek krokowy , i powiem ci przypadek z forda kolegi miał to samo przeczyścił silniczek krokowy i spoko

kolego a co to jest ten silniczek krokowy bo nie wiem zbytnio kiedys jak wjechalerm w kaluze to wlasnie bylo przebcie obroty spadaly tak jakby silnik sie wylaczyl i wlaczyl i okazalo sie ze kabel od sondy lambda byl przerwany dzialo sie to jak bylo mokro a teraz zaizolowalem ten kabel i tak sie dzieje caly czas jak odpale silnik ale podlaczylem do komputera sonda niby kjest ok nie wiem sam juz

wpisz silniczek krokowy w wyszukiwarce i sobie poczytaj

To nie jest wina silniczka krokowego skoro szarpie Ci przy ruszaniu. Wymieniłeś po zakupie auta świece zapłonowe i filtry?
Pozdr.

Jeszcze cewka

i co to za temat luk666???
pzdr

temat jak temat sluchaj wymienialem wszystkie filtry i swiece zastanawiam sie nad przewodami ale podobno czarne sa najlepsze i nie widac zeby mialy przebicie wymienie pierwszo sonde zobacze

Cytat:
2007-03-13 19:46:32, luk666 pisze:
temat jak temat

nie do konca..

KLICK

pzdr

Witam serdecznie najlepsze pzewody to są nowe ale powaga jak filtry wymieniles to moim zdaniem pojecc na diagnostyke elektryki by wyeliminować te podzespoly a niewymienc n pale , moze to byc poczatek konca papy paliwa a moze czujik na walku rozrzadu przyczyn przypuszzalnych mozebyc wiele i nie sposub je wszystkie opisać komputer na dziedobry i tyle potem mozna szukac dalej do skutku