MotoNews.pl

Przyspieszenie w Omesi 2,5TD automat do setki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jakie powino być według danych, chce porównać w jakim stopniu jest moja "zużyta" ( turbina, itp ). Mogłbym pojechać na hamownie ale to za duzy wydatek jak dla mnie

Pozdr.

Zaraz Cie zjebia jak psa...

Cytat:
2005-12-11 21:40:51, sewcio pisze:
Zaraz Cie zjebia jak psa...

kolega juz coś wie na ten temat?????????
mam to szczęście niejednokrotnie zjebywać

gdzie jest vino?????????????
i tablica

Cytat:
jakie powino być według danych, chce porównać w jakim stopniu jest moja "zużyta" ( turbina, itp )

Wedlug danych, to pewno cale wieeeeki.

Cos mi sie dziwnie, wydaje, niech mnie ktos poprawi, ze takie dane sa w instrukcji obslugi?

Cytat:
2005-12-11 21:45:01, fomin pisze:
kolega juz coś wie na ten temat????????? mam to szczęście niejednokrotnie zjebywać gdzie jest vino????????????? i tablica

Wiem, bo czytam forum...

Ktoś musi młodzież temperować, bo to co teraz wyrasta, to często chwasty.
Za ściganie chastów chwała dla VINIa.

Cytat:
2005-12-13 16:17:22, paweldm pisze:
Ktoś musi młodzież temperować, bo to co teraz wyrasta, to często chwasty. Za ściganie chastów chwała dla VINIa.

Troche Cie ponioslo. Chyba, ze jestes tak wiekowy, ze nas tutaj w wiekszosci chyba 30-sto latkow nazywasz chwastami
Zastanow sie chlopie, zanim cos napiszesz.

Wypowiedź pawladm na pewno nie należy zostawić bez komentarza , sam sobie wizytówkę wystawił ,ale takich jak on to usuwałbym z każdego forum,
człowieku zastanowiłeś się choć trochę co piszesz , dziwię się czytając takie teksty , i potwierdza się moja teoria że najpierw świat musi stoczyć się na samo dno żebu mógł się odrodzić na nowo jako ludzki, a ty na pewno się do tej teorii przyczyniłeś - to moja najbardziej delikatna odpowiedź na twoje wypociny na tym forum

Najlepiej się już nic nie odzywaj , jak masz tyle do powiedzenia

Pozdr wszystkich

Robert

panowie..... spokojnie weżcie dwa głebsze oddechy . temat ogólnie denny ale po co zaraz tyle nerwów???to forum jest troche inne od innych typu wybacz mi. pokochaj mnie itp temat a cylku śmieci a ponadto był wałkowany
robert bardziej z przymrygnięciem oka to traktuj bo sie na serce wykończysz
nara

paweldm , to było trochę niesmaczne ..wiesz jaka będzie następna

Cytat:
(...)typu wybacz mi. pokochaj mnie (...)

No i jeszcze przytul mniei pocaluj

heh... no milo tu bardzo sie na forum robi... to przedswiateczna atmosfera...
Jako pierwszy bede mial zaszczyt odpowiedziec ale watpie zebym pomogl
Moja jak jest rozgrzana to ze stoperem w reku idzie w 24 sekundy
(tylko ze bez turba a to za sprawa "zdolnego" "mechanika")

oj wiem ze to mało inteligiente pytanie ale chyba to odda w jakimś stopniu sprawnosc silnika i pozostałych elemntów?? a poza tym o silnikach tych na tym forum jest szczatkowa informacja. Dzieki chemik333 za info

Odgrzewam kotleta. Ciekaw jestem czy ktoś mierzył przyspieszenie, v-max, elastyczność itp. w Omie C z silnikiem 2.5td, tudzież 2.5dti, 2.2 dti(wszystko manual). Chodziło by mi tu raczej o jakies wiarygodne pomiary, przeprowadzone np. g-techem. Na koniec dodam tylko, iż kieruje mną niezdrowa ciekawość

Cytat:
2007-02-22 23:18:18, sawi pisze:
Odgrzewam kotleta. Ciekaw jestem czy ktoś mierzył przyspieszenie, v-max, elastyczność itp. w Omie C z silnikiem 2.5td, tudzież 2.5dti, 2.2 dti(wszystko manual). Chodziło by mi tu raczej o jakies wiarygodne pomiary, przeprowadzone np. g-techem. Na koniec dodam tylko, iż kieruje mną niezdrowa ciekawość

Taka "niezdrowa ciekawosc" leczy sie najprostszymi metodami np. http://google.pl

www.carenthusiast.com/ncar0409/omega_s6.htm

Sawi a moze prawdzimy twoja tylko ze stoperem ((

Tak przy okazji, może znaleźliby się chętni do pojechania na hamownie na terenie zagłębia/górnego śląska, okolice Sosnowca,Katowic. Ja chętnie bym wynegocjował dobrą cenę przy większej ilości aut zrobionych za jednym zamachem. Podstawowa opłata za jeden samochód wychodzi 150pln, przynjamniej ja za tyle znalazłem nie przykładając się do tego. Jak się zdeklarujecie, to poszukam porządnie...
Czekam na info.

Moja w automacie i kombi w 12s się zbiera oczywiście na S-ce

Moja około 12 bez "S"

Z eską troszkę szybciej.

Dowód

katalog z 94 podaje dla 2.5 10.5s a dla 2.2 12.5s do 100