Jaki Lakier??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chce pomalowac spojler lecz nie moge dopasowac koloru 22L jest za ciemny a 27U jest za jasny Prosze o pomoc w jakich kodach niebieskiego byly malowane Esperaki rozmawialem juz z B1 o innych odcieniach lecz tyz nic moze ktos ma inny kod niz 22L

Ja tam sie madrzyc nie chce bo ze mnie lakiernik jak z koziej dupy traba ale ja bym odkrecil poprostu klapke z paliwa i skoczyl do mieszalni farb bo lakier poprostu plowieje wiec sobie pomalujesz takim pod kod i bedziesz mial dupe, jak chcesz kodem malowac to bys musial cale pomalowac a teraz to raczej tylko namieszac.

Cytat:
2007-05-30 19:33:19, kylos pisze:
Ja tam sie madrzyc nie chce bo ze mnie lakiernik jak z koziej dupy traba ale ja bym odkrecil poprostu klapke z paliwa i skoczyl do mieszalni farb bo lakier poprostu plowieje wiec sobie pomalujesz takim pod kod i bedziesz mial dupe, jak chcesz kodem malowac to bys musial cale pomalowac a teraz to raczej tylko namieszac.

To tylko spojler nie musi byc ideał 100% wystarczy 80% podobienstwa jak nie to machne go sprejem na odczepne a jak bede malował zderzaki to pomaluje go wtedy ale to plan na nastepny rok

Cytat:
2007-05-30 19:20:39, markon pisze:
chce pomalowac spojler lecz nie moge dopasowac koloru 22L jest za ciemny a 27U jest za jasny Prosze o pomoc w jakich kodach niebieskiego byly malowane Esperaki rozmawialem juz z B1 o innych odcieniach lecz tyz nic moze ktos ma inny kod niz 22L

Lakiery do esperaka były robione przez dwie filie PPG.Dlatego 22L występuje w dwóch odcieniach.
Dla pocieszenia-Polonez o kodzie lakieru 111 (majtkowo-zielony metalik)występuje w 7 odcieniach

Cytat:
2007-05-30 19:42:08, markon pisze:
To tylko spojler nie musi byc ideał 100% wystarczy 80% podobienstwa jak nie to machne go sprejem na odczepne a jak bede malował zderzaki to pomaluje go wtedy ale to plan na nastepny rok

jak znowu odwalisz fuszerę i pomalujesz 80-cio procentowo podobnym .sprejem na odczepne to solennie obiecuję Ci Klubowy wpierdol w Iłkach...!!

Maniek!...przywołuję Cię k...a do porządku !!....Bylejakości i druciarstwu mówimy stanowcze NIE !!

Też miałem ten proble, zakupiłem 22L do drobnych poprawek, jak sie okazało po malowaniu to jest zupełnie inny odcień :/ i teraz mam samochód pomalowany w "place" o innym odcieniu
Jak bedziesz wiedział co to za kolor, to tez poprawie sobie jeszcze raz, moze tym razem bez fuszerki

Przeca Kylos wyrażnie napisał jak to należy zrobić żeby było dobrze !....
Bierze się klapkę wlewa paliwa i podjeżdża do jakiejś konkretnej firmy od farbów autowych...(ważne żeby to była doświadczona załoga)...podpowiadasz jakie to auto i tyle...

Mieszają to co trza i ile trza... gotowe...bez cudowania i bez 80%-wych łatek ...

Amen

Cytat:
2007-05-31 01:15:58, bogdan1 pisze:
Mieszają to co trza i ile trza... gotowe...bez cudowania i bez 80%-wych łatek ...

No chyba że dają 80% zniżkę

Cytat:
2007-05-30 23:34:48, bogdan1 pisze:
jak znowu odwalisz fuszerę i pomalujesz 80-cio procentowo podobnym .sprejem na odczepne to solennie obiecuję Ci Klubowy wpierdol w Iłkach...!! Maniek!...przywołuję Cię k...a do porządku !!....Bylejakości i druciarstwu mówimy stanowcze NIE !!

OK pojade dobracale starego spojlera juz nie ma i z czyms musze przyjechac na klapie a kolor dobieraja w Bełchatowie praca do zlotu nie pozwala mi na ani jeden dzien wolnego wiec musz zamontowac to co jest ale na Września bedzie OK

Witam
pisalem juz kiedys ,ale napisze jeszcze raz
22L wystepowaly w 2 odcieniach !!

20N 22L ciemniejszy (granat)
35N 22L jasniejszy (taki bardziej nieb.-fiolet) ala sliwka

I te dane znajdzie sie na tabliczce z przodu auta po otwarciu maski

Pozdr

na tabliczce jest napisane 20n i nic wiecej ale raczej miał dzwona i pomalowai go 35 N wychodzi na to

u mnie jest jak byk 20N 22L

a u Chomika bylo 35N 22 L

u Kiniusi tez byly oba kody
pozdr