| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kolo21dg Sympatyk FEFK Mondeo mk4 Dąbrowa Górnicza | 2007-08-22 13:48:58 witam jak juz gostek robi lozysko to powinien zmienic i tarcze skoro bieze przy podlodze to niedlugo zaplacisz po raz drugi za robocizne . przynajmniej tak mi sie wydaje i tak bym zrobil. ale poczekaj na opinie innych pozdrawiam |
redziol Sprzedany Ostrów Wlkp. / Wrocław | 2007-08-22 14:00:15 dokładnie tak. zdejmowanie skrzyni i wymienianie sprzęgła to upierdliwa robota, dlatego za jednym razem wymień cały komplet - łożysko, tarczę i docisk. |
kolo21dg Sympatyk FEFK Mondeo mk4 Dąbrowa Górnicza | 2007-08-22 14:05:20
nie tyle co upierdliwa co kosztowna. niedawno dorabialem w warsztacie i mielismy takiego essiego. tylko ze tam byla wymiana skrzyni tarczy sprzegla lozyska i docisku. kolo zaplacil 1400zl w tym byl koszt nowej skrzyni (nowej w sensei innej) 500zl za reszte czesci i robocizne wyszlo 900zeta SPORO |
bolid20 Essi Mk VI Bulowice | 2007-08-22 14:09:33 jak bierze przy podłodze to nie jest wina zużytego sprzęgła.
Jeżeli by brało przy samej górze to tak ale skoro bierze przy podłodze to jest kwestia regulacji. Ja wymieniłem pare miesiecy temu sprzegło i też mi bierze przy podłodze a niechce mi sie go wyregulować z braku czasu. Moim skromnym zdaniem gościu chce Cie naciągnąć na koszty. Bo niby jak on stwierdził że to łożysko?? |
redziol Sprzedany Ostrów Wlkp. / Wrocław | 2007-08-22 17:14:35
Hehe, dla mnie była upierdliwa, bo wymieniałem je z wujkiem, który jest mechaniorem, dzięki temu koszt żaden
Ta upierdliwość oczywiście przekłada się bezpośrednio na koszty tak jak piszesz, bo z tym na serio jest trochę roboty. |
kamil76 Sympatyk FEFK Citroen C4 Grand Pic ... Ostróda | 2007-08-22 22:33:47 napisz czy przy wciśniętym sprzegle słychać jakies dziwne dżwięki, wycie jeżeli nie, lub delikatnie to nic nie rób ,oczywiście spróbuj na zapalonym silniku .A to że bierze przy podłodze to w mk7 to się reguluje |