| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2007-04-12 20:08:39 Jak w temacie, mój wałek rozrządu ma podobno policzone godziny pracy, coś mocno trze i ta część przy wlewie oleju nie ma smarowania - pewnie zapchany kanał olejowy i jeszcze kilka dupereli. To tak w skrócie.
Są dwie opcje albo nowy wałek z osprzętem albo jak zapchane kanały olejowe to silnik do 2.0 w rozsądnym stanie i dobrej cenie. Jak by ktoś słyszał o niezakatowanym silniku gdzies z rozbiórki to proszę o wiadomość a co do wałka to jeśli ktos zna numer katalogowy to też niech się podzieli wiedzą. P.S. Wiem że słowo "niezakatowany" i "rozbiorka" nie idą w parze ale może się uda.
[ wiadomość edytowana przez: YeLonkoskY dnia 2007-04-12 20:17:40 ] |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-04-12 20:33:34 Naprawa będzie tańsza i pewniejsza co do efektów. |
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2007-04-12 20:40:46 Dopiero co ten silnik był u specjalisty ale chyba to specjalista tego typu jak ten co Kolberowi załatwił Nubirę.
Na razie trafiłem głowicę (nówka) z kompletnym osprzętem w atrakcyjne cenie więc chyba się skuszę na jej kupno. |
cezariusz Klubowy Weteran AUDI A6 Lublin | 2007-04-12 20:45:38 nr walka
90232446 jesli juz biez cala glowice a tak z ciekawosci za ile?? |
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2007-04-12 21:16:44 Dzieki za numer katalogowy.
Tak z ciekawości dla Ciebie i reszty powiem, że po konsultacji z Bogdanem biorę napewo tą głowicę z allegro i teraz uwaga: to kompletna głowica z zaworami, szklankami, wałkiem rozrządu i kolektorami za jedyne 650zł i to nie używka tylko nówka sztuka. Poniżej aukcja: głowica z osprzętem [ wiadomość edytowana przez: YeLonkoskY dnia 2007-04-12 21:24:01 ] |
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2007-04-12 21:56:31 A ja słyszałem, że koleś jest właśnie spoko bo wielu od niego kupowało i wszystko grało. No ale dzięki za info, ostrożności nigdy za wiele. |
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2007-04-13 08:34:14 No mam taka nadzieję bo już wystarcy problemów z silnikiem jak na jeden rok Poza tym taka sytuacja z odpadem może zdarzyć gdziekolwiek idziej a tak naprawde to potrzebny mi wałek i jego obudowa a że za stosunkowo niewiele więcej jest cała kompletna głowica to sie skusiłem. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2007-04-14 12:43:15 Zastanawiam się co spowodowało zapchanie kanałów olejowych.
Nie sądzę aby przyczyną były procesy korozyjne ??? Pozdrawiam - SpeedR |
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2007-04-14 17:11:12 Przyczyna bylo zapewne niechlujstwo, ktoś bawil sie pewnie silikonem i w efekcie są chyba zapchane kanały olejowe bo część wałka ma słabe smarowanie i policzone godziny pracy. Stąd tez chyba lekkie wachania obrotów. No cóż tamten mechanik niby znajomy ale głowice do planowania dawał komuś a potem wyszło jeszcze kilka rzeczy i w efekcie esperak stał 3 tygodnie i połknął prawie 2000zł bo do wymiany byl jeszcze wydech i inne duperele ale pewnie z 500zł poszło wtedy wpizdu.
|
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2007-05-15 13:34:26
Tak względem formalności żeby nie zostawiać niezakończonych wątków napisze jak rozwiązałem sprawę z kupnem głowicy/wałka z osprzętem. Otóż jak sie okazało po rozebraniu silnika głowica nie jest pozapychana i nadaje się do eksploatacji więc wystarczyło kupic wałek ale poniewaz atrakcyjnie kupiłem nową głowicę to założyłem ta nową. Najzwyczajniej w świecie wałek był w bardzo kiepskim stanie i tak się zmachał że wygadało jakby by niesmarowany. Stara głowica jest w piwnicy i będzie czekać na chętnego który ja przygarnie. Widziałem że na allegro same wałki z obudową "używki z małym przebiegiem" latają za 300zł więc tą głowicę za jakieś 250 może uda mi sie zbyć (kompletna - tylko wałek do wymiany). |