Ile macie pkt karnych? Gdzie się dowiedzieć

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ja mam ...dużo... ale jeszcze nie znalazłem dwóch mandatów :-/
Dzwoniłem na policje żeby się dowiedzieć i trzeba osobiście do wydziału łączności informatyki się udać. Nie ma innego sposobu żeby się dowiedzieć?

Jakie można maksymalne noty za dostać 24 pkt?

Jak to jest z kasowaniem się pkt?
Musi być przynajmniej odległość 12 miesięcy od ostatniego mandatu bez ukarania punktami żeby się skasowało to co jest na koncie?

Czy może jest to liczone na rocznik np dostałem w grudniu 2007 a w styczeń 2008 już mi się kasuje :-]?

..i czy to prawda że właściciele toyot mają więcej punktów do "wykorzystania" ?

mi sie wyzerowalo moje 6 pkt za predkosc. a spr na kazdym komisariacie

Cytat:
2008-04-28 20:25:44, Kiinio pisze:
Jak to jest z kasowaniem się pkt? Musi być przynajmniej odległość 12 miesięcy od ostatniego mandatu bez ukarania punktami żeby się skasowało to co jest na koncie? Czy może jest to liczone na rocznik np dostałem w grudniu 2007 a w styczeń 2008 już mi się kasuje :-]? ..i czy to prawda że właściciele toyot mają więcej punktów do "wykorzystania" ?

Co do kasowania to, o ile wiem, jest tak że po roku punkty się kasują i nie ma znaczenia czy potem miałeś kolejne czy nie. Na przyklad jesli we wrzesniu zarobiles 6pkt. a potem w grudniu 4 pkt. to w nastepnym roku, we wrzesniu skasuje sie tych 6 pkt a w grudniu kolejne 4.

Jeśli masz dużo pkt. to można iść na jakieś kursy uświadamiające itp. po których część punktów się skasuje, ale z tego co słyszałem to takie coś sporo kosztuje.

Ja mam teraz chyba z 8 pkt...

Cytat:
Co do kasowania to, o ile wiem, jest tak że po roku punkty się kasują i nie ma znaczenia czy potem miałeś kolejne czy nie. Na przyklad jesli we wrzesniu zarobiles 6pkt. a potem w grudniu 4 pkt. to w nastepnym roku, we wrzesniu skasuje sie tych 6 pkt a w grudniu kolejne 4

Jest tak na 100 % ? było by super.

I tak nie powiem ile mam pkt w sumie

Cytat:
2008-04-29 18:20:36, Kiinio pisze:
Jest tak na 100 % ? było by super. I tak nie powiem ile mam pkt w sumie

"Pochwaliłbyś się "

madziu nic nie wniosłaś do dyskusji... Napisz ile ile masz pkt?

Ja mam tyle że jak bym jeszcze jakieś zdobył to bym miał problem

Cytat:
2008-04-28 20:25:44, Kiinio pisze:
Jak to jest z kasowaniem się pkt? Musi być przynajmniej odległość 12 miesięcy od ostatniego mandatu bez ukarania punktami żeby się skasowało to co jest na koncie?

Musi upłynąć 12 miesięcy od momentu otrzymania punktów karnych. Potem się samo kasuje.
Kazek kiedyś "zarobił" na gierkówce za jednym zamachem 11 pkt i 400 zł mandatu za przekroczenie o 40 czy 50 km.
A jaki był potem grzeczny przez rok !

Cytat:
Musi upłynąć 12 miesięcy od momentu otrzymania punktów karnych. Potem się samo kasuje.

od ostatniego mandatu? czy skasują się te pkt którym rok upłynie?

bo to jest róznica, w takim wypadku ciągle się ma na końcie świeże mandaty

Cytat:
2008-05-01 09:56:37, Kiinio pisze:
skasują się te pkt którym rok upłynie?

dokładnie tak

Cytat:
2008-05-01 09:56:37, Kiinio pisze:
od ostatniego mandatu? czy skasują się te pkt którym rok upłynie? bo to jest róznica, w takim wypadku ciągle się ma na końcie świeże mandaty

widze kolega w stresie. to tych punkcikow chyba juz z 20 bedzie :>

poakus gdybym miał tyle co ty to pewnie dalej żył bym w błogiej nieświadomości

polakus gdybym miał tyle co ty to pewnie dalej żył bym w błogiej nieświadomości

[ wiadomość edytowana przez: Kiinio dnia 2008-05-03 16:54:32 ]

Heh... punkciki
Odkąd kupiłem CB zapomniałem co to punkty
Ostatnie za V miałem 5 czy 6 lat temu w Toruniu (jeszcze bez CB) i chyba ze 4 lata temu jakieś drobniaki dostałem za dzwonka. Akurat pech chciał że przede mną jechał policmajster z rodzinką prywatnym autem i niebiescy musieli sie pojawić
Pozdro.

Cytat:
2008-04-30 21:37:35, Kiinio pisze:
madziu nic nie wniosłaś do dyskusji... Napisz ile ile masz pkt? Ja mam tyle że jak bym jeszcze jakieś zdobył to bym miał problem

Kochany mam 0 pkt A pytać i pisać mogę gdyż od tego jest to forum.

hehe, w sumie mam 10 na koncie
5 się wyzerowało pół roku temu - za wjazd do strefy chyba "B" niedaleko rynku w Krakowie
i niedawno piątaka za prędkość dostałem

[ wiadomość edytowana przez: Talus dnia 2008-05-05 13:18:50 ]

Cytat:
Kochany mam 0 pkt A pytać i pisać mogę gdyż od tego jest to forum.

Dobrze, pytaj kiedy tylko chcesz i o co tylko chcesz.
Brawo! zero punkcików.. zazdroszczę

Cytat:
2008-05-05 20:06:25, Kiinio pisze:
Dobrze, pytaj kiedy tylko chcesz i o co tylko chcesz. Brawo! zero punkcików.. zazdroszczę

Policjanci na kobiety patrzą przychylniejszym wzrokiem

jestem za równouprawnieniem

w polsce jeszcze 4pkt leza, ale w wakacje sie skasuja, a tutaj juz rok mam 2pkt, poleza jeszcze dwa lata .... grunt to 4 pkt nie przekroczyc i bedzie ok

Cytat:
2008-05-05 21:37:43, Talus pisze:
jestem za równouprawnieniem

Masz takie piękne długie włosy że można Cię pomylić