| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
schwepes F&F Sympatyk zezłomowałem Kraków | 2003-05-21 13:08:30
regularnie smarowac zeby sie nie zapiekaly TheFiatAndTheFurious ![]() |
Chopper F&F Wolny Słuchacz :) VW Passat Combi Krakow | 2003-05-21 14:01:50 jaki jest koszt regenerowanych zwrotnic? orientowales sie juz? |
mkorynek Fiat 126p Wrocław | 2003-05-21 14:13:51 We wrocku mozna kupic regenerowane za 55zl/strona i podobno sa duzo wytrzymalsze niz sworznie,bo te sa robione z jakiego miekkiego materialu..
korek |
Abdull F&F Sympatyk 126p Bielsko - Biała | 2003-05-21 15:21:18 A więc chciałby troche sprostować mity o zwrotnicach Regenerowanej juz nigdy nie kupie, wytrzymała 5 dni, naprawde równo 5 din i jest taki luz na sworzniu ze koło ze 2 cm chodzi Specjalne narzędzia? według mnie porządny młotek to jest standard, problem jest w rozwiertaku ( nie wierzyć tym tulejką nie do rozwiercania, itak trza rozwiercić ale dużo mniej) Tuleje metaloweo gumową wyjąłem w częsciach. klin sworznia wylazł bez problemu. Sam sworzeń..... Trzeba znaleźdź coś do wybijania ( ju użyłem śruby chyba m 12 seczlifowanej na stożek. Porządny młot i wyjdzie ( ale nie jest to takie proste, tzrba naprawde duzo zabiegu aby wybić ten sworzeń ale też nie jest to zadanie dla komandosów Ale też mnie straszyli itp itd, ale nie było aż tak źle. zobaczymy ile wytrzyma. A tą co kupilem to ktoś chyba spierdolił przy regeneracji. 70 zł w plegar. a byłby za to resor wyklepany |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-05-21 16:36:55 Gratuluje zapału!! |
Rutkus F&F Sympatyk Sierra Śrem | 2003-05-21 20:51:17 Panowie powiem wam prawde o regenerowanych zwrotnicach ponieważ uczyłem sie w firmir która przeprowadzała regeneracje. Więc jeśli macie troche zapału i widizeliście jak ktoś to robi lub chcecie powalczyć to róbcie sami. Zestawy do regeneracji które mozna kupic w sklepie motoryzacyjnym są uzywane do regenerowania zwrotnic w zakładach które to robia. Potrzebne oczywiście rozwiertak kilka odpowiednio utoczonych wałkow do wybicie np. silenbloku(tuleja metalowo gumowa), tulejek i klina blokującego sworzeń to za 20 zł + jakiś czas pracy i checi macie zrobione zwrotnice po obu stronach. A jeżeli kupujecie po regeneracji placicie za czynności które ktoś wykonuje, części znaczy sie zestaw naprawczy no i farba która je malują moim zdaniem niewarto wywalić tyle kasy chyba że ktoś niema o tym pojęcia. A sworznie czasami ciężko wychodzą ponieważ sa zapieczone( niesmarowane x lat). Niebiore odpowiedzialności za wasze zwrotnice niech moc bedzie z wami |
mkorynek Fiat 126p Wrocław | 2003-05-22 09:23:22 No tak,ale musze miec odpowiednie narzedzia do tego,a warsztatem nie dysponuje,wiec chyba tak i tak bede to robil u kogos...
michal |
speed555 F&F Sympatyk Seicento Sporting, 1 ... Tarnów | 2003-05-23 11:23:40 U mne gosc mi robi za 80 PLN, raz bylem u niego i widzialem jak robi tych podkladek to ma w pizdu różnych grubosci, mierzy suwmiarką i wybiera taka jak trzeba |
Lunatic F&F Sympatyk Fiat 125 Warszawa | 2003-05-23 11:30:32 zestaw naprawczy i do roboty! trzeba uzbroić się w cierpliwość i duży młotek, choć ten młotek to też tak nie do konca bo ja swożnie w swoim kleszcze musiałem wyciskać na prasie... |
Rutkus F&F Sympatyk Sierra Śrem | 2003-05-23 13:02:24 O własnie podkładki różnej grubości też sie przydają u mni jak niebyło odpowiednich szlifowałem na szliwierce na odpowiednią grubość!! |
mountez F&F Sympatyk | 2003-05-23 13:12:27 to ja sie tez przyznam, ze nie mielismy wystarczajaco duzego mlotka i wybijalismy wszystko siekiera:)))) ...oczywiscie nie ostrzem:) |
Yaninnya 126, CC Warszawa | 2003-05-29 20:13:46 Czy ktoś mi podpowie, gdzie w Warszawie zrobią mi dobrze i tanio zwrotnice do kaszla? Wieki tego nie robiłem i urwały mi się kontakty. |
Yaninnya 126, CC Warszawa | 2003-05-30 00:21:49 Help !!!!!!!!! Podpowiedzcie coś, bo zwrotnice mam w przedpokoju a kaszel jest dwukółką!!!!!! |
mountez F&F Sympatyk | 2003-05-30 00:28:14 tydzien temu byla mala dyskusja na temat zwrotnic
http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=16734&hq=zwrotnic&f=25 samemu bedzie dobrze i tanio, chyba ze nie masz czasu i checi wtedy musi pomoc ktos z warszawy... |