Sprawdzenie krokowego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pytanie jak sprawdzić czy krokowy jest dobry?

byłem u znajomego mechanika i stwierdził ze te wysokie obroty w essi to wina krokowego bo jak się zdejmie kostkę z niego to obroty się normują.

U mnie jak sie odepnie wtyczne od krokowca to auto momentalnie gasnie. To normalne ?

To ja Ci powiem, ze wysokie obroty to wcale nie musi byc wina krokowego (chociaz moze jesli sie zacina). Ja bym sprawdzil, czy auto nie lapie gdzies lewego powietrza. Jak chcesz sie o tym przekonac w 100% odlacz rurke idaca od kolektora do krokowego (waz gumowy), odpal auto i zatkaj go palcem. Auto powinno zgasnac, bo zabierasz mu powietrze. Jak dalej bedzie palil, to lapie lewaka, i to niezle

nio na to niewpadłem, sprubujemy rano. będę miał jutro na prubę krokowy z 1.4 EFi (tam jest chyba taki sam) i zobaczymy. musze być pewny na 100% bo krokowy kosztuje ok 250zł

Zmartwie Cie. Krokowy do naszego auta (zamiennik helli) kosztuje 450zl, oczywiscie pisze o nowce.

krokowy
to coś drogo, ten jest sporo tańszy. już u siebie podmieniłem krokowy 1,4 najomego i jest spokuj teraz tylko zakup nowego dla mnie

CENA KROKOWEGO MNIE ZABIŁA. PO RABATACH W INTERCARS-IE MOŻNA GO NABYĆ ZA 380 ZŁ. PYTANKO CZY KTOŚ PRÓBOWAŁ ALBO WIE JAK MOŻNA GO NAPRAWIĆ? I NIECHODZI TU O CZYSZCZENIE.

Chwila, ale co jest nie tak z tym silniczkiem z allegro?
Co do naprawy, to ciezka sprawa, wlasciwie jedyna metoda naprawy to czyszczenie...

już wszystko jest w porządku. Krokowy zamówiony przez allegro za całe 100 zł z essa 1.4 EFi z 96r. na sobotę będę go miał mały montażyk i można walić w trasę