Listwy chromowane do 2103 /2106

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pewnie to nie jest temat na forum a raczej na giełdę ale może ktoś potrzebuje listew ozdobnych do Ładzianek 2106 / ew. 2103. Mam listewki na boki (oprócz tych na nadkola) i tył auta. Wprawdzie zdjęte ze złomów ale w całkiem niezłym stanie. Chętnie oddam za friko komuś kto chce przywrócić fabryczny wygląd swojej Łady.
Andrzej_Kraków

cześć Andrzej
O ile dobrze pamiętam to było takie ogłoszenie wlasnie na naszej giełdzie. Ktoś szukał chromów do któregos ztych modeli
Paweł

Ja potrzebuję z kolei plastikowe uchwyty, które mocują listwy do karoserii.
Oba sklepy w Poznaniu sprzedały mi wszystko, co było na stanie, a i to mało...
Przydałyby mi się też uchwyty do listwy alu, która jest na progu, tych- jak mówili w obu sklepach w Poznaniu- nie ma szans kupić...
A one są jednorazowe- nie da się z nimi po wyjęciu z blachy nic zrobić. Prawa listwa trzyma sie na 2 ostatnich plastikach(tylnych) i pęd powietrza powoduje, że się odgina- muszę ją co jakiś czas dociskać, żeby nie zahaczyć kogoś jadącego z przeciwka!!!!

A może na jakiś sylikon przyklej. Na pewno jakiś znajdziesz do tego celu. Będziesz miał przymocowane raz na zawsze.

Cześć Pun, mocowania da się bardzo prosto zrobić, wystarczy trochę śrub (piątek lub szóstek), trochę blachy, szpachla - do listew bocznych, oraz blacha i trochę nitów (tych do nitownicy) do listew na progach. Nie wytłumaczę tego przez posta ale jak mi dasz adres pocztowy to wyślę Ci rysunek jak to zrobić - naprawd banalne a jak zamocujesz to żaden łepek Ci tego nie oderwie. Ja mam tak zamocowanę listwy progowe i już czwrty rok trzymają.
Andrzej_Kraków

jak ktoś chce to ma chyba nawet dwa kąplety walające się po garażu listew na nadkola (mogę oddać) a co do krzyżaków na listwy boczne to w Łodzi też jest problem co prawda mam na całe auto ale dla siebie i czekam na przypływchęci i czasu na renowacje lakieru to dopiero je założe

A może ktoś wie od czego pasują listwy na rynienke dachu do 2107?

Z tego co pamiętam, to w Krakowie nie było problemu ze spinkami do listew bocznych. Środkowe i końcowe były dostępne. Gorzej chyba było z tymi na progi.
Pozdro.

A próbowałeś listewek z rynienki z kanciaka? Skoro drzwi pasują do Żiguli to i rynienki będą takie same, również w 2107
Andrzej