Pyr pyr pyr przy przyśpieszaniu...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam jak w temacie, przy przyspieszaniu moja Omega X20XEV, tzn przy znacznym wduszeniu gazu słysze śmieszny dźwiek takie pyr pyr pyr, jakbym sobie w koło kawałek plaskiku podczepił... Jak to robia osiedlowe dzieciaki przy rowerkach hehe... Ale odgłos wydostaje sie z silnika... Hmm... Na moje to chyba będzie uszczelka kolektora, choc prosze was o opinie...

Ja coś podobnego mam przy wdepnięciu przeważnie pod góre jak ledwo ledwo przyspiesza coś jakby dziurka w wydechu :]

U mnie też jest coś takiego dziwnego przy wdepnięciu, ale ja mam pustą puszke po katalizatorze i przypuszczam że to z tego powodu

A jak jeszcze jest podziurkowana jak u mnie na dodatek, to już nawet żadnych "usportowień" nie trzeba w wydechu

A może świece lub przewody WN zaczynają dogorywać? Też tak miałem i po ich wymianie jak ręką odjął
Pozdro

Chłopaki nie dalej jak tydzien temu zrobiłem mały remoncik ekspoatacyjny:
wymiana oleju, filtu oleju, powietrza, paliwa, swiece, przewody WN...
Szczerze to mi to wisi, bo raczej niczemu to nie przeszkadza, ale bardzo ciekawski jestem i motoryzacja to moje hobby...

Sprawdź se ten wydech, poważnie. Różne dziwne odgłosy potrafi wydawać.

Ok... Niedługo i tak chce zmienic koncówke wydechu na owal DTM wiec powiem zeby przejrzeli dokładnie... A takie pytanko, jaka ładniejsza końcówka owal dtm podgięta czy prosta do omesi?

O gustach się nie dyskutuje, to już twoja sprawa, co Ci sie bardziej podoba.
PS. Pooglądaj Be w profilach forumowiczów i w wypatrzonych Omeśkach.

[ wiadomość edytowana przez: Szcurek dnia 2007-03-15 22:43:34 ]