MotoNews.pl
1 Zalorzenie uzywanego systemu LPG (178699/279) - PT

Zalorzenie uzywanego systemu LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jako ze autem jezdze dosc duzo a pali sporo, to myslalem nad LPG...jak jest z uzywanym gazem, duzo problemow z zalorzeniem uzywki?Kolega ma do sprzedania LPG ale niewiem czy kto kolwiek zalorzy i wbije w dowod...zna sie ktos na tym?

zalezy od warsztatu, u mnie w miescie byla taka mozliwosc ale nie masz gwarancji w dowod wbijaja ale tez nie jest to do konca takie legalne bo w papierach od kuchni jest inny samochod, wszystko zalezy od tego czy masz "zaprzyjazniony" warsztat, nie wiem jaka chcesz zkladac instalacje, ja kilka dni temu zalozylem za 1450zl butla w kole z komputerem i chodzi to przywzoicie no i 2 lata gwarancji... za uzywke musisz dac ok 500zl+zlaczki+przewody+montaz+kombinacja papierami=cena zblizona do nowej

Z tego co się orientuje to musi pośadać wszystkie dokumenty tzn homologacje i fakturę zakupu ale czy sie opłaca to nie wiem jak załozysz nowa to masz gwarancję i spokój na rok lub 60 tyś km ja za instalke 2 giej generacji Levato zapłaciłem 1600zł i nie żałuje a za 20 zł spoko 100 km zrobie a mocy aż tak strasznie nie stracił
przekładaka u mnie w okolicy cos ok 400zł w tym są chyba nowe przewody bo nikt nie powinien zakladać starych

[ wiadomość edytowana przez: cinus dnia 2007-03-18 06:20:08 ]

No i jeszcze jedna kwestia - reduktor. Jesli uzywka ma juz pare km przejechane, to reduktor moze nie trzymac parametrow. Koszt nowego od 200zl w gore, regeneracja od 70zl.

Poza tym z tego co pamietam to masz RS'a, czyli musisz miec reduktor o wiekszej wydajnosci...

Reasumujac, co jak co, ale na instalacje gazowa chyba lepiej wydac troche wiecej. Raz ze to kwestia bezpieczenstwa, dwa kwestia ewentualnych klopotow, regulacji, i nerwow.

Ale oczywiscie wszystko to kwestia kasy

orientowalem sie troszke w tym temacie zanim zalozylem swoja (nowke w koncu) instalacje

wszystko da sie legalnie zalatwic jesli masz wszystkie papiery z instalacji.

Jest tylko jedna kwestia. Kwestia kasy. Zeby wszystko bylo legalnie i ok, to wydasz jakies 10% mniej niz za nowke.

Zakladaj nowke i ciesz sie gwarancja.

Z tego co wiem to ze starej instalacji można zamontować tylko zbiornik o ile ma ważny papier.Co do reszty instalacji to wątpie żeby jakiś mechanior się podkładał za parę groszy.To jest NIELEGALNE! Przy pierwszej kontroli Policji moczy d.... on i ty.Ja sprzedałem swoją instalację z mojej Skody 105 na Allegro gościowi co chciał ją założyć do jakiegoś traktorka własnej produkcji do jazdy po polu gdzieś w górach.