MotoNews.pl

Pomocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Chcę założyć do opla omegi B,rok 1994, poj. 2.0, 16 V, istalację gazową zwkłą( nie sekwencyjną).
Czy opel będzie chodził jak należy? Poradzcie proszę!!!

Oczywiście ,ze bedzie smogał bez zadnych problemów

Cytat:
2007-03-17 13:15:41, wienio20 pisze:
Oczywiście ,ze bedzie smogał bez zadnych problemów

A ty człeku słyszał kiedy, że te motory są bardzo wrażliwe i podatne na rozjeżdżanie się mapy wtrysku benzyny?

Proponuję Diego lub Staga300

stała emulacja, dobre świeczki i kabelki i jeździ...

Będzie chodził "jako tako", raz lepiej raz gorzej- II gen
Cytat:
stała emulacja,

w moim motronic 1.5 jest delikatny rozjazd, teraz ćwiczę szerrooki prostokąt, jakby ciut lepiej, ale delikatnie rozjeżdza, ot...

taaaa.... nie da się porównać II generacji do IV... niestety nie wszystkich na to stać... A co do ceny montażu to nie wiem czy nie lepiej zamontować droższą II generację w dobrym zakładzie niż byle co IV generacji u p. Zdzisia..który nie bardzo wie jak to poskładać nie mówiąc już o regulacji... Wszystko ma swoje dobre i złe strony...

Co do stałej emulacji kolego omegolotC30NE to wiem że wszystkie omesie przy stałej się nie rozjeżdżały -oczywiście o ile ta stała była ustawiona od samego początku... pozdro

Cytat:
Co do stałej emulacji kolego omegolotC30NE to wiem że wszystkie omesie przy stałej się nie rozjeżdżały -oczywiście o ile ta stała była ustawiona od samego początku... pozdro

Ha! dobre, dobre.... W X25Xe przy stałej moment i miałem "czika"

Masz rację... dlatego czeka walisz na przekaźnik a mapa zostaje nietknięta... Przy zmiennej nie ma tego stresu ale jest właśnie problemik z rozjeżdzaniem... Co lepsze? Dopasować optymalnie mieszanki się nie da bo nawet tankując gaz na różnych stacjach skład będzie inny... może trzeba by było jechać na regulację mieszanki po każdym "nowym" tankowaniu... hmm??? Natomiast jeżeli chodzi o stałą emulkę i checka to zawsze widzi błąd sondy(chyba normalne -nie?) i nic poza tym. Ja osobiście wolę przekaźnik do checka za 5PLN niż wizyte w ASO i przywracanie mapy za 150PLN... Ciekawe jak inni???

Co do X25Xe może zaopiekowałeś sie tylko jedną sondą ???

Cytat:
Co do X25Xe może zaopiekowałeś sie tylko jedną sondą ???

Zadbałem też o drugą, dopiero po tym zabiegu samochód zaczął jeździć