MotoNews.pl

[K]Rozpórkę Przednią i Tylnią Omega V6

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
..Zdecydowanie zakupie rozporke przednia i tylnia do kluski V6.
Kontakt GG / PW lub oferty w temacie..

..Ma ktoś te rzekomo WIECHERS z alledrogo.pl ?

Ja mam tą

i robi dobrze

jakość wykonania +
sztywność +
regulacja na otworach i inna jest niepotrzebna

jedyne co ważne to staranność i fachowość montażu

ps. jak zamontujesz to będziesz zaskoczony jak zmienia się prowadzenie auta jak zmienia się całe auto

..Znalazlem dzis takie ustrojstwo: http://www.hpt.pl/index.php?page=shop.product_details&category_id=573&flypage=shop.flypage&product_id=497&option=com_virtuemart&Itemid=30&vmcchk=1

..i co najważniejsze org. WIECHERS.. Roznica w cenie nie wielka a jakos aluminiowe do mnie nie przemawiaja ..

jakby powiedział PiotrS - masa zabija... ale B z V6tką i tak już nic nie zaszkodzi

a rozpórka to rozpórka - i tak liczy się to jak zamontowana a nie kto ją zrobił

podjadę, może 2szt oddadzą taniej

..To daj znac Piotuś, jak cos >> GG

heh, mam już łącznie 4 zamówienia, niestety - "podana cena jest nieaktualna, liczona po starym kursie euro; nowa cena 450pln/szt"

obecnie myślą ile zaproponować przy zakupie 4szt - jednak przy tych cenach to ja mam ich w d...

Zobaczcie sobie na Alledrogo, bo są tam te rozpórki, jedna 299zł, druga 311zł, kto pierwszy ten lepszy!

[ wiadomość edytowana przez: GrzesiekK dnia 2009-03-11 14:41:42 ]

to te same co zapodał dARTi;

...aaa na okp /tuning jest ciekawe o rozpórkach... pytanie, na jakim poziomie będzie to wykonane... cena super...

Witam!
Cena katalogowa za w/w rozporke to 450zł/szt brutto.Co do ilości 4szt możemy dac rabat 10% nizej do każdej rozporki biorąc pod uwage ilość 4szt.Termin realizacji ok.25-30marca.
Z powazaniem
HORSEPOWER TUNING

to by było na tyle.

ps. dARTi w kilku słowach możesz przypomnieć zasady montażu rozpórek? Nie pamiętam już, montaż na podniesionym aucie?
Inne?

teoretycznie powinna ustalić fabryczne położenie kielichów czyli ani ściśnięte ani rozepchnięte.
W całkiem nowym aucie dedykowaną rozpórkę możnaby zakładać na kołach ale uznaje się, że im bardziej wyjeżdżone auto (mniej sztywne tym bardziej do góry podnosić i wtedy ustalić.

Ja podniosłem ale nie całkiem.
Możnaby się bawić w pomiary tylko czy jest sens.

Napewno warto zainwestować w śruby wysokiej jakości.

..Zbieramy zamówienie?

Endriu, przeciez ja w kombiaku miałem aluminiową od dars tuning i była rewelacyjna.

..Miałem dzis w rekach taka aluminową, jak mam dac 300 zl, to zdecydowanie wole dołożyc 100 i miec konkretna WIECHERSA, to chyba z wiekiem mi przyszło

Cytat:
2009-03-11 17:34:13, AndrzejMT pisze:
..Zbieramy zamówienie?

ale na które, bo są już 3 opcje

nie dam 400 za kawałek rurki na przód + drugi mniejszy kawałek na tył, przemawia do mnie opcja z okp /niskie koszty, obawa o wytrzymałość-wymiary-jakość?/ lub wersja alu z linka.

na tą alu wysłałem zapytanie, czekam na odp.

..Jak dla mnie WIECHERS 450 - 10% jest ok..

..Ale rozmawiałem przed chwila z Ojcem, który ma dostep w JW do gietarek, tokarek itp, i jesli ktos uzyczy na miarę, zrobią w cenie materiału + na flaszke.. To kto odkręci?

jest odpowiedź z DARS tuning - dadzą 15% rabat dla 4szt.

czyli 260 dars vs 400 hpt vs ??? OjciecMT

edit: dARTi dzięki

[ wiadomość edytowana przez: 7gsi dnia 2009-03-11 22:40:50 ]

dARTi: Poważnie aż taka jest różnica w prowadzeniu?
Powiem szczerze, że przesiadłem się z poczciwej A, w której było bardzo niskie i sztywne zawieszenie (prawdę mówiąc prawie beton). Prowadziła się jak po sznurku. Teraz w B siedzi Irmscher, jest bardziej komfortowo w porównaniu z tym co było w A, jednak coś za coś... W szybkich zakrętach A prowadziła się pewniej

jest zdecydowana; oczywiście im bardziej bezkompromisowy setup (zawieszenie, koła) tym bardziej odczuwalna

inaczej - przy hartkorowym zawieszeniu i niskich profilach rozpórka moim zdaniem jest raczej niezbedna bo na budę zaczynają działać takie siły, że szkoda kasy na szyby

2 - nic tak nie poprawia precyzji czucia auta jak sztywna buda

No to jak z tymi rozpórkami?
Jakaś produkcja, czy większe zamówienie?
Jak będziecie coś wiedzieć, to piszcie, bo byłbym chętny.