Z serii "klimat z Misia" - Polmozbyt Szczecin :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
polecam wszystkim ceniacym sobie peerelowskie skanseny "sklep motoryzacyjny" znajdujacy sie na hali polmozbytu na mieszka (bialowieskiej) w szczecinie - po prostu miod na serce fanow "misia"

wchodze, przez nozdrza wciagam zapach sklepu z czesciami do simsona z lat 80 - mniam. za biurkiem pani w wieku ponademerytalnym, klepie w klawiature - po jakiejs minucie rzuca "slucham" w tonie "grzecznie pytam czego?". na pytanie iz poszukuje oslon przegubow wewn. i zewn. do espero mina sroga - "oj z tymi przegubami to problemy sa...". usmiecham sie w duchu, ale brne dalej - czy dostane u panstwa? pani sprawdza na komputerze, pyta jakie auto.
- hmm no espero dwa litry.
- no ale jaki? glx, gl?
- cede prosze pani, ale to chyba nie ma znaczenia, bo to chyba zalezy od silnika/skrzyni/napedu?
- a bo tam problemy sa, ja tutaj mam glx i gl, bo tam dwa rodzaje szly.
- hmm no tak, bo tam sa dwa rozne silniki w tych autach, i mozna wnioskowac ze oslony przegubow moga sie od siebie roznic.
- no mam tutaj dwa zewnEtrzne, ale wewnetrzny tylko jeden.
- hm no to nie mozna u panstwa zamowic tego jednego i wziasc kompletu?

milczenie...

milczenie...

- mozna, ale to musi pan dokladnie wiedziec jaki to ma byc.
- do espero dwa litry.
- no ale dokladnie jaki? my to konkretnie tylko zamawiamy jak naprawiamy jakies auto.
- no to mowie pani ze do espero dwa litry, to pani chyba powinna w katalogu sprawdzic jak ta czesc jest oznaczona.
- ALE CO PAN MI TUTAJ TLUMACZY, ZE ROZNE SILNIKI SA? POJEMNOSC JAKA!? (z morda).
- no to mowie caly czas ze dwa litry...
- NO TO PRZECIEZ MI WYSTARCZY ZE POJEMNOSC PAN PODA!
- dziekuje, do widzenia, jest pani bardzo uprzejma..
- (foch) DO WIDZENIA.

chcialbym z tego miejsca goraco przeprosic ze smialem przyjechac do sklepu i chcialem cos kupic - przepraszam

Cytat:
- ALE CO PAN MI TUTAJ TLUMACZY, ZE ROZNE SILNIKI SA? POJEMNOSC JAKA!? (z morda).
- no to mowie caly czas ze dwa litry...
- NO TO PRZECIEZ MI WYSTARCZY ZE POJEMNOSC PAN PODA!

o losie

no ja na kotsisa tydzien temu zamowilem zcesc z fabryki i pan przez telefon w piatek mowil najpozniej w srode zadzwonimy i co cisza.....
a teraz jakd zwonei to albo zajete albo nei odbieraja ehh tragedia w tej warszawie niekeidy
natomiast znalazlem dobry sklep na Białołęce serwis tez jest tylko nei wiem jak dokladnie z cenami bo nie porownywalem jak by ktos byl zainteresowany namiary moge podac

do dzwonilem sie i co slysze:
- dzien dobry tydzien temu zamawialem u panstwa czesc oto jej numer XXXXXXXXX
- juz momencik zaraz sprawdze
- ........................
po okolo 3 minutach
- niestety nie widze tej zcesci i nie wiem czemu tak ejst prosze zadzownic w przyszlym tygodniu. dziekuje

[ wiadomość edytowana przez: Jabuszko dnia 2007-03-23 14:13:50 ]

lepiej jedź do sklepu auto truck na szarotki - maja prawie wszystko do dełu w dobrych cenach, a jak nie mają to sprowadzaja.

Cytat:
2007-03-23 14:18:27, Robert_S pisze:
lepiej jedź do sklepu auto truck na szarotki - maja prawie wszystko do dełu w dobrych cenach, a jak nie mają to sprowadzaja.

dzieki za podpowiedz - zadzwonilem i bez problemu, jedna gume gosc musi zamowic i bedzie na poniedzialek.

Cytat:
2007-03-23 14:51:18, tomaszowski pisze:
dzieki za podpowiedz - zadzwonilem i bez problemu, jedna gume gosc musi zamowic i bedzie na poniedzialek.

Żeby tylko nie zamawiał z tego samego Polmozbytu

He he nie raz juz to przerabiałem a dokładnie w tej hurtowni sa 2 takie baby i wierzcie jedna gorsza od drugiej

Cytat:
2007-03-23 14:51:18, tomaszowski pisze:

pracuje tam młode dziewcze, które pomimo niewątpliwej połudnowej urody jest niezwykle kompetentne a do tego sympatyczne.

A mało tego wez człowieku sie tam dodzwon
Jak po jakis 30 minutach prób ktos odbierze telefon to sie cieszyc powinienes

hehehehehe dobre usmiałem sie........

Cytat:
pracuje tam młode dziewcze, które pomimo niewątpliwej połudnowej urody jest niezwykle kompetentne a do tego sympatyczne.

Cytat:
2007-03-23 15:36:49, Robert_S pisze:

zdjecie dawaj uroda i kompetencja to tak zadkie cechy ze trzeba normalnei cholubic)

Cytat:
2007-03-23 18:56:07, qbaj pisze:
zdjecie dawaj uroda i kompetencja to tak zadkie cechy ze trzeba normalnei cholubic)

hehe następnym razem niewątpliwie ją poproszę o pozowanie i zobaczy mojego flesza

Cytat:
2007-03-23 14:07:56, Jabuszko pisze:
P natomiast znalazlem dobry sklep na Białołęce serwis tez jest tylko nei wiem jak dokladnie z cenami bo nie porownywalem jak by ktos byl zainteresowany namiary moge podac

Moto-Kor na Danusi 6

Cytat:
2007-03-23 20:27:56, JaRabbit pisze:
Moto-Kor na Danusi 6

oczywiscie dzieki Tobie i Bogdanowi1 z watku na temat sprawdzania uszczelki pod glowica

tylko nie wiem jak cenowo tam wychodzi

Robocizna jest tania.Części też (duuuużo tańsze niż w Moto-Kombi ),ale...... mają parę rodzajów (czyt.gatunków) części i tych najtańszych nie opłaca się kupować.
Przykładowo-przekaźnik do dodatkowego stopu kosztuje tutaj 15zł,a w Autoparts 42zł

ja niedawno jak kupowalem zapalniczke (wklad) do sluzbowej skody to pojechalem do takiego sklepu w k-wicach skoda autoczęści i wchodze, starsza kobitka za ladą, mówię że chcę zapalniczkę a ona mi "kiosk to pan ma trochę dalej"... usmialem sie ale okazalo sie ze to nie byl zart z jej strony

No to ja chyba szczęśliwym człowiekiem jestem, bo u mnie na wsi jest taki jeden sklep, w którym zakup jakiejkolwiek części do jakiegokolwiek auta wygląda w następujący sposób:
- poproszę część NAZWA CZĘŚCI do NAZWA SAMOCHODU
sprzedawca (trzech ich jest) myśli 5 sekund i albo podaje właściwą część (70% przypadków), albo siada do kompa i odpowiada:
- na jutro za XX zł
I cokolwiek próbowałem kupić zawsze było następnego dnia.

Oczywiście te 70% to zużywające się części eksploatacyjne, a ja kiedyś głupi próbowałem robić zakupy w krakowskich sklepach.

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2007-03-24 08:38:52 ]

No zobacz Piotruś. Niby wioska a lepiej jak w Stolicy