Elektrozawór STOP

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich

Mam problem padł mi elektrozawór przy pompie wtryskowej LUCASA odpowiedzialny za gaszenie silnika nie moge zgasic auta. Zaznaczam ze nie jest to zwykły zawór na jeden kabelek tylko na dwa kabelki
numer tego zaworu to 153A07UDEAT. Mam silnik ENDURA-DE pompa LUCAS moc silnika 70 PS rok produkcji 1996 Listopad. Mam duże problemy z dostaniem tej części jak ktos taki ma lub wie gdzie kupic to z góry THX

Witam rok temu mialem podobny problem mam 1.8TD z 94 roku ale pompe mam Boch nie mialem problemu z zakupem elektro zaworu kosztowal okolo 30 zl nowy urzywany nie warto.Nie powinno byc klopotu ze sprowadzeniem takiej czesci przez zaden sklep .

Wlaśnie problem tkwi w tym, że jest problem z dostaniem tej cześci
jest bardzo trudno dostepna tak jak pisałem wcześniej nie jest to standardowy elektrozawór tylko specjalnie robiony do tej pompy i jest sterowany przez urządzenie sterujace a nie ze stacyjki gdzie po wyłączeniu kluczyka przestaje działac elektromagnez i gumka zatyka otworek. Takich zwykłych to jest tak jak piszesz mnóstwo

UP!!

Wiesz co, u mnie kiedys tez byl taki elektrozaworek jak masz u siebie. Poprzedni wlasciciel po awarii, zdjal oslona tego zaworka i wstawil normalny, z jednym kabelkiem. Tyle, ze immbolizer tez juz nie dziala. Zadaje sie, ze pozostaje tylko ASO. No chyba, zeby kolega Slawas1 akurat mial. Tylko, obawiam sie, ze ten oryginalny zaworek 2 kabelko trzeba wprogramowac do urzadzenia sterujacego. Wiec i tak ASO.