| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
smalski Omega C Bydgoszcz-Rypin | 2007-03-17 21:28:46 Witam!!
Postanowiłem ostatnio sprawdzić czy działa mi tak naprawdę sprężarka klimy( omcia C klimatronic). Temp. zewnętrzna była +6 stopni. Samochód rozgrzany po trasie, temperaturę żądaną ustawiłem na LOW, ECO - nie włączone. Czyli przy takim parametrach pracy sprężarka powinna się załączyć. Koło po którym porusza się pasek wieloklinowy obraca się a cała zawartość znajdująca sie przed tym kołem stoi. Czy mam coś nie halo??Po temp. nawiewanego powietrza trudno określić czy działa czy nie. Dla ułatwienia zdjęcie Proszę o pomoc. |
sewcio LOB MEMBER C2,5TD+0,6Tcoupé Sosnowiec | 2007-03-17 21:56:22 Koło od sprężarki się nie kręci, więc chyba masz zapieczoną sprężarkę, jeśli przez cały okres zimowy jej nie włączałeś. Nie wiem, czy przy tym kole jest jakieś łożysko, może tylko ono się zapiekło i blokuje, ale nie mam pewności. Przeważnie jednak sprężarki się zapiekają od nie włączania dłuższego. |
smalski Omega C Bydgoszcz-Rypin | 2007-03-17 22:05:31 Wręcz przeciwnie rzadko używałem przycisku ECO. Cały czas miałem na AUTO. |
sewcio LOB MEMBER C2,5TD+0,6Tcoupé Sosnowiec | 2007-03-17 22:16:16 Instrukcja nie mówi jasno na temat ustawienia AUTO, czy zawsze jest z załączoną klimą, czy nie, ale skoro mówisz że miałeś tak załączone, to nie sądzę, aby przez okres zimowy, kiedy była temp. do +5, zdążyła się zapiec sprężarka. W końcu czasami mieliśmy temp. powyżej +5, a sama zima nie była zbyt sroga w tym roku.
Rozumiem, że pasek się ślizga po tym kole?? Czy masz pewność, że to koło wogóle się kręciło w momencie kupna samochodu?? Może już kupiłeś z zapieczoną sprężarką?? Luźny pasek nie wchodzi w grę, bo inne rzeczy by Ci nie działały. [ wiadomość edytowana przez: sewcio dnia 2007-03-17 22:41:09 ] |
smalski Omega C Bydgoszcz-Rypin | 2007-03-18 08:20:15 Koło po którym biega pasek wieloklinowy obraca się z pełną prędkością. Na zdjęciu widać wyraźną szczelinę między częścią, która się obraca i tą częścią z przodu, która stoi nieruchomo. Czy ta cześć, która u mnie na zdjęciu stoi nieruchomo przy pracującej sprężarce powinna obracać się a może to normalne, że ta cześć się nie obraca??
Jeśli chodzi o kupno samochodu to klimę sprawdzałem po spadku obrotów silnika po ustawieniu na LOW podczas zakupu. Uznałem wtedy, że działa. Samej sprężarce się nie przyglądałem także dokładnie nie wiem jaki stan nabyłem. |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2007-03-18 16:05:24 jak sprężarka pracuje i głośno słyszysz takie tykanie to juz niedługo powie ci ddobranoc, moja tak popracowała 2 miechy i sie skończyła , diagnoza to padnięte uszczelniacze i luz na łożysku , koszt naprawy we wrocławiu to 400 pln więc lepiej kupić dobrą używke z młodego rocznika za 200 |