Potrzebuje pomocy z KOMPUTEREM Mk7

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Koledzy, potrebuje pomocy kogos kto sie zajmowal komputerem, chodzi o Mk7 1.6 16v,a konkretnie chodzi mi o 2 sprawy:
- jak sie go wyjmuje? da sie go wyjac z tej przynitowanej "okladki"?
- czy posiada jakies wolne wejscia? o takie pinowe mi chodzi...

prosze o wyrozumialosc, meczylem wyszukiwarke ale nic mi nie pomogla, poza tym ze go zlokalizowalem, a ja potrzebuje isc krok dalej....

z gory serdeczne dzieki

tak..musisz roznitowac 1 nita zdejmujesz ta metalowa pokrywke i na 3 plastikowych zatrzaskach sie trzyma.. reka je odginaszale jakie wolne piny masz na mysli..? nie wiem co kombinujesz ale jesli moge sluzyc skromna rada: lepiej tego nie rob, zioom

[ wiadomość edytowana przez: maciek701 dnia 2007-03-19 21:09:17 ]

Cytat:
2007-03-19 21:08:17, maciek701 pisze:
tak..musisz roznitowac 1 nita i na 3 zatrzaskach sie trzyma.. ale jakie wolne piny masz na mysli..? nie wiem co kombinujesz ale jesli moge sluzyc skromna rada: lepiej tego nie rob, zioom

czyli jednak nita skurczybyka trzeba usunac.......ma ktos sugestie jak to zrobnic w chirurgiczny sposob..?? bo na hardziora moge ale wole nie, w koncu obok jest komputer....
a co do pinow to pytanie jest czy ten komputer posiada jakies wejscie ktore nie jest podlaczone, tzn czy zostaje jakies po prawidlowym podlaczeniu??
gdyby sie okazalo ze tam jednak sa piny wolne to bardzo bym sie cieszyl, pstrykne zaraz fotke ktora wyjasni co tam chce podlaczyc

roznitowac mozesz delikatnie malym wiertelkiem na wiertareczce... ale co Ty chcesz do kompa podlaczac??

Cytat:
2007-03-19 21:12:21, maciek701 pisze:
roznitowac mozesz delikatnie malym wiertelkiem na wiertareczce... ale co Ty chcesz do kompa podlaczac??

odpada, nie mam wiertarki w zasiegu......
zostaje metoda na hardziora....
juz mowie co tam chce podpiac, od razu mi powiecie czy dobrze kombinuje

kamikadze.....

Cytat:
2007-03-19 21:15:53, holland2 pisze:
kamikadze.....

ćśśśś.......zaraz pokaze

Cytat:
2007-03-19 21:13:25, Barti16v pisze:
juz mowie co tam chce podpiac, od razu mi powiecie czy dobrze kombinuje

juz Ci moge powiedziec,ze nie

no ok, wiec chce podpiac takie ustrojstwo

no i wlasnie z tylu sa te piny ktore chce wtryknac do komputera......dobrze mysle.....?

[ wiadomość edytowana przez: Barti16v dnia 2007-03-19 21:45:47 ]

hmmm...chyba coś nie kumaty dzisiaj jestem... ....co to ma niby robić???

Cytat:
2007-03-19 21:53:53, holland2 pisze:
hmmm...chyba coś nie kumaty dzisiaj jestem... ....co to ma niby robić???

mam nadzieje ze to....

no dobra,ale masz wogole jakis schemat jak to podlaczyc do kompa w essim? i to urzadzenie jest wogole jakies uniwersalne czy dedykowane pod konkretny komputer..i w jaki sposob ma ono niby zwiekszac moc...? moim zdaniem szkoda zabawy..watpie,zeby to cos dalo.

jak Ci pomoże to daj znać... a jak nie to przynajmniej ma ładny kolor... a co do tego złącza to nie wiem czy nie widziałem w kompie z boku takiej zaślepki po wyjęciu której widać płytkę drukowaną... może to się tam nasuwa... co myślicie? Ale jakby nie było to schemat tego wynalazku jest potrzebny...

wiec tak.....
nit musialem zniszczyc, jak mowil maciek, bez tego nie da sie wyjac kompa,
u mnie (EEC IV) ma on taka zaslepke z gory, po ktorej zdjeciu faktycznie wystaje czesc karty, tam to wpialem - pasuje dokladnie na ta karte tym wejsciem ktore jest widoczne na 2 fotce,
tak jak mi mowiono jest to plug&play,
po wpieciu o dziwo nie chcial mi od razu zapalic (pompa chdzila dluuuugo) a zapalic nie chcial, ale oczyscilemte styki i odpalil, wiec mysle ze to bylo wina,
no nie moglem sie powstrzymac i zrobilem maly lot testowy,
uwzgledniajac poprawke na duza autosugestie w takiej sytuacji moge jednak powiedziec ze chodzi calkiem calkiem, ale to pare kilosow zoriblem przy b kiepskiej pogodzie wiec co do oceny to sie wstrzymam - za 2 tyg jade do Polski wiec wszstko wyjdzie na trasie, od razu porownam spalanie,
odpowiadajac na pytanie: tak, to jest dedykowane prawdopodobnie do mojego silnika (1.6 16v) choc tu istnieje mozliwosc ze jest to do 1.8 130KM ale dlatego zobaczymy w trasie wszystko sie okaze,
na razie tylko nie moge kompa wcisnac spowrotem tak ladnie - bo to siedzi na nim, u gory ale chyba po prostu na sile to wcisne w te zaczepy plastikowe
wiec na razie nic nie mowie o efekcie - wszystko wyjdzie na trasie, ale jestem dobrej mysli

[ wiadomość edytowana przez: Barti16v dnia 2007-03-19 23:53:10 ]