Wymiana uszczelki pod głowicą - kto napisze artykuł ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie ... Może by ktoś do Warto wiedzieć napisał dokładny opis tej czynności wraz z późniejszą regulacją zworów i kluczami jakimi się należy posługiwać...To by się bardzo przydało klubowiczom laikom w tej materii-tym bardziej ,że w poldku wydmuchanie uszczeliki zdarza się dość czesto...Pozdrawiam

najlepiej, jakby ktos napisal taki artykul zaraz po wymianie i zrobil relacje zdjeciowa. Moja uszczelka dziekowac Bogu si ena razie trzyma glowicy i bloku, wiec nie bede sie dotykal.

A co tu opisywać, to jest proste.

W zeszył tygodniu robiłem to w 1.6GLI. Niestety nie mam aparatu cyfrowego.

Cytat:
2003-05-27 15:30:36, Janio pisze:
W zeszył tygodniu robiłem to w 1.6GLI.

OT: a z kim "TO" robiłeś Janio?

W zeszłym tygodniu, a dokładnie w czwartek i piątek zmienialiśmy uszczelkę w Poldziaku MacGavora. Cyfrówki nie mamy ale możemy jakiś artykuł sklecić. Pogadam z Tomkiem i zobaczymy.

Moze najlepiej jakby ktos sam zmienial i nie lalo sie przez 100tys to bylby dobry wzorzec do nasladowania
Przynajmniej dla mnie gdzie 30tys to max

jesli poczekacie do lipca to ja napiszę... kurna a mialem juz napisac artykuły o hamulcach i o renowacji zderzaków, fotki czekają tylko czasu brak...

Artykuł piszemy na 100% z MacGavorem łącznie ze zdjęciami . Na nasze szczęście, a kolegi nieszczęście strzeliła mu dzisiaj uszczelka właśnie pod głowicą. W piątek zabieramy się za robotę i prawdopodobnie po weekendzie artykuł będzie gotowy.

Świetnie ze taki artykuł sie pojawi , ale mam nadzieje że nie bedzie za często wykorzystywany

nio - to dobrze ,ze cos takiego powstanie...
nie dajmy z siebie zdzierać forsy !!!
badźmy samowystarczalni))

Cytat:
2003-05-28 10:45:07, Soyer pisze:
nio - to dobrze ,ze cos takiego powstanie...
nie dajmy z siebie zdzierać forsy !!!
badźmy samowystarczalni))

Zwlaszcza, jesli chodzi o takie rzeczy, jak uszczelka. Nie jest to trudne, a w warsztacie zdzieraja jak cholera

i dobrze się stało że powstał wreszcie ten artykuł !!!