MotoNews.pl

Wysprzęglik i płyn...kto podpowie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam.
mam pytanie do bardziej zorientowanych jak ja w temacie.
sprzęgło jest sterowane za pomocą siłownika...jaki płyn w nim pracuje, i w którym miejscu ma on zbiorniczek?
sprzęgło bierze mi od samego prawie dołu - espero tak ma?
pozdrawiam, i z góry dziękuję za odpowiedzi.

działa na dot 4 a zbiorniczek jest koło sbiornika na płyn hamolcowy
co do wysokosci brania sprzegła to jest jakasregulacje ale to juz nie domnie

Witam,
przyczyna moze być podobna jak u mnie czyli ucieka ci płyn do sprzegła spod tego siłowniczka koszt naprawy ok 60 zł tak mi się wydaje bo objawy masz podobne ja ja miałem czyli sprzegło brało coraz nmiżej sprawdź najpierw to a potem reguluj
pozdrawiam

Mialem podobnie z tym sprzeglem. U mnie jeszcze ciezko biegi wchodzily. Okazalo sie ze nie ma plynu. Uzupelnilem i wszystko chodzi pieknie.

Cytat:
2007-03-20 19:15:46, Edgardo pisze:
Mialem podobnie z tym sprzeglem. U mnie jeszcze ciezko biegi wchodzily. Okazalo sie ze nie ma plynu. Uzupelnilem i wszystko chodzi pieknie.

No ja tez uzupelnialem i uzupelnialem i mnie szlag chcial trafic (chociaz widzialem, ze mi spie... eee ucieka plyn...)
Wysprzeglik wymieniony (koszt cos ok. 55 zl) i dalej problem, bo ucieka. A przyczyna byl ten gumowy waz, ktory pod wplywem lat poprostu zaczal puszczac na tych zaciskach... dobralem jakis zamiennik i na razie git...

heeh.. pamietam jak w espero BASIS ciezko pracowało sprzegło.... musiałem sie porządnie zaprzec o fotel zeby je wcisnąc... spuscilem płyn, wlałem nowy i jak reką odjął... ale to juz historia