MotoNews.pl

Problem z ładowanie w fiacie 126p elegant

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam problem z ładowaniem akumulatora, zupełnie nieładuje sprawdzałem szczotki w alternatorze są ok natomiast gdy włącze kierunkowskaz lub wcisne hamulec stacyjka gaśnie i silnik tesz jaka może być tego przyczyna jakies zwarcie jeśli tak to gdzie???

Poszukaj na stronie Żurawia (www.126fan.pl) schematów elektryki.

Skąd wiesz, że nie ma ładowania? Sprawdzałeś jakoś?

Gaśnie Ci przy obu kierunkach (prawy/lewy) czy tylko jednym ?

Jak wciskasz pedał hamulca i gaśnie to sprawdź może lampy tylne, odkręć, odepnij kostki i zobacz czy dalej gaśnie. Poza tym wszystkie światła działają poprawnie? Nie masz tak, że jak wciskasz hamulec to przestaje kierunkowskaz migać, albo np zamiast kierunku miga tylne światło?

tak jak oisujesz przycyzny to raczej nie łądowanie tylko gdzieś spinol na elektryce

miałem kiedyś problem z ładowaniem.Wymieniałem wszystko kable rozrusznik-alternator, szczotki nowe, zaciski śrubki itp. itd.

natomiast szkopul twkił w niesprawnym regulatorze napiecia, i to proponuje sprawdzic w 1 kolejnosci[wymień na nowy wydatek rzedu 20 zl]

po wymianie problemy ustaly

adj1985 ma racje - regulator napięcia do wymiany. Sam miałem podobny problem. Wszystko było OK dopóki nie włączyłem świateł itp. - słabsze ładowanie lub nawet czasami brak.

Cytat:
2007-05-14 14:23:28, faja91 pisze:
Witam mam problem z ładowaniem akumulatora, zupełnie nieładuje sprawdzałem szczotki w alternatorze są ok natomiast gdy włącze kierunkowskaz lub wcisne hamulec stacyjka gaśnie i silnik tesz jaka może być tego przyczyna jakies zwarcie jeśli tak to gdzie???

co masz na myśli mówiąc 'stacyjka gaśnie"?