Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Thomi Opel Omega A Warszawa | 2004-10-22 10:58:53 Witam wszystkich!
Mam wielki dylemat i liczę na wasze sugestie.. Moja Omega A generalnie zasilana jest gazem jednak odpalam ja zawsze z benzyny.. Wczoraj wieczorem podjechałem na stacje gazowa zatankować sie no i stałem w niemałej kolejce.. Kiedy nadeszła moja kolej uruchomiłem silnik po czym ten po chwili zgasł tak jak by skończyło sie paliwo.. Pomyślałem sobie? Jak nic wadliwy czujnik ilości paliwa w zbiorniku zablokował się i zarżnąłem pompę!?!? Dziś rano.. Położyłem sie jednak pod samochodem.. zdjąłem wtyczkę z pompy i okazało się ze do pompy nie dochodzi napniecie.. pomyślałem sobie! Może popsuł sie przekaźnik odcięcia paliwa jaki zakładałam przy montażu alarmu.. Szybo sprawdziłem ze przed wspomnianym przekaźnikiem napięcia brak! Nie wiem co mam zrobić?! Bezpiecznik od wtrysku OK! W rozpisce widnieje ze bezpiecznik struje lista i pompa wtryskowa.. ale na Gazie silnik pracuje OK! Nie wiem? Może Wy wiecie? czy jest jakiś przekaźnik pompy paliwa??? moze to jakaś znana usterka? Zima idzie i coraz trudniej odpalić z gazu.. już nie mowie o niszczejącej w ten sposobem membranie mieszalnika? Pomocy!!!!! |
![]() urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2004-10-22 11:28:12 przekaźnik od pompy paliwa znajduję się nad ECU ( przed drzwiami od strony pasażera ( pod schowkiem))- 45 albo 70 zł nowy , nie pamietam. a sprawdzałes czy wychodzi zasilanie po bezpieczniku? ja miałem alarm wpięty pod tylną kanapą i jak alarm się zbiesił i spalił pompę ( nie pytaj jak ![]() odp.tak - kupuj pompy na kilogramy odp.nie - dbaj żeby było min.15l (~1 kreska) w baku. MIN! a nie dolewaj do 15 ![]() |
![]() Thomi Opel Omega A Warszawa | 2004-10-22 13:38:18 Zawsze staram sie żeby była przynajmniej jedna kreska była..
To bez sensu jeździć na świecącej rezerwie.. Przecież to nic i zmienia ![]() Nie za bardzo umiem sobie wyobrazić gdzie szukać przekaźnika.. za bezpiecznikiem zdaje sie ze napięcie jest.. a jesli nie ma ![]() |
![]() urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2004-10-22 15:02:02 nie w schowku!! uff uff , ale zakręciłem, jest dokładnie za tą kieszenią na brif. eee nie teraz to cię zakręcę ![]() obrazowo: siedzi pasażer z przodu, obok prawej nogi na "ścianie" ( nie na drzwiach) karoserii jest schowek na brif ( nie ten schowek przed pasażerem), trzeba zdjąć próg od strony pasażera i plastik ten obok nóg pasażera od strony zewnetrznej samochodu ( dobrze też zdjąć prawy nawiew ( nie tylko kratkę ale całą puszke)i osłonę nad nogami pasazera, wtedy jest łatwy dostep do tego plastiku na sciance, jak ją zdejmiesz widzisz srebrną puszkę ( ecu) a nad nią własnie przekaźnik od pompy. ( nie wiem jak było w wersji przed liftingiem ( przed 91), byc może w komorze silnika?? |
![]() Thomi Opel Omega A Warszawa | 2004-10-22 16:02:54 Juz zlokalizowałem gdzie jest przekaźnik od pompy ![]() Wcześniej rozebrałem prawą część kokpitu, ale tam znalazłem tylko komputer i sterownik centralnego zamka.. Pozostaje mi już tylko diagnoza czy wspomniany przekaźnik jest popsuty czy nie??? Teraz nie mam czasu gdyż tak sie składa, że dziś obchodzę urodziny ![]() tak wiec wielkie dzięki! I na pewno napiszę jak juz moja pompa zacznie warczeć!! |
![]() Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-10-22 17:46:26
|
![]() tutrus Opel Omega 2.0 16v C ... Dzierżoniów | 2007-03-22 07:47:46 i co zrobiłeś tą pompę ???
|
![]() chemik333 LOB MEMBER saab9-5, F650CS Warszawa | 2007-03-22 11:28:25 Po 3 latach o ile zrobil, to juz zapomnial jak. Patrz na daty ![]() |
Solltys LOB MEMBER v40 przeddzidzie | 2007-03-22 11:45:48 Z tego co pamiętam to wywalił w cholere i zrobił czystego gazolota... ![]() |