MotoNews.pl

Radio i koła

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich

Nie dawno nabyłem BMW 316i Compact, mam w nim radioodtwarzacz BMW ale zakodowany sporo poczytałem na temat kodów ściągnąłem nawet kalkulator kodów ale problem w tym że klawiaturę mam z cyframi od 1 - 6, a kalkulator generuje kody z cyframi od 0 - 9. Dodatkowo na wyświetlaczu pali się napis CODEWAIT i nawet jak chcę coś wpisać to nie pojawiają się jakieś gwiazdki lub inne takie.
Druga sprawa to śruby antykradzieżowe do felg nie mam klucza czy zna ktoś jakiś sprawdzony patent na te śruby ewentualnie miejsce w okolicach Warszawy gdzie ktoś się tym zajmuje.

Dzięki za pomoc

Pozdrawiam

już tego radia sam nie rozkodujesz bo jest zablokowane ktoś 3 razy trefny kod wpisał

Dzięki seba27

tez mialem problem ze srubami jak kupilem autko, okazalo sie ze nie mam do nich klucza (jezeli masz fabryczne śruby zabezpieczające to mozesz miec maly problem )
ale jeden ziomek z komisu odkręcil mi wszystkie cztery, nabil klucz czterokątny na śrube mocno szarpnął.... i odkręcil
wczesniej sam próbowałem dopasować jakiś klucz do tych śrub ale okazało sie ze zrywały sie ząbki i lipa z tego wyszła
pzdr

Dziękuje za odpowiedzi dla przyszłych czytelników informuje iż jeśli chodzi o radio i napis CODEWAIT to wystarczy przekręcić kluczyk w stacyjce na pozycje I włączyć radio i poczekać około godziny po godzinie będzie można wpisać kod (napis na wyświetlaczu CODE----) jeśli chodzi o kody to można szukać kalkulatorów na stronach internetowych lub po prostu pojechać do salonu BMW i poprosić o rozkodowanie robią to za free podajesz nr nadwozia i za kilka dni dostajesz maila z kodem. Pozdrawiam

Jeśli chodzi o klucz do śrub to zrobiłem tak, że pojechałem do zakładu ślusarskiego koleś nagrzał palnikiem pręt i wbił bo w śrube po czym go wyjął i schłodził. W taki sposób za 20zł mam swój własny.

kolego mist , wstrzymałbym się z tym jechaniem do aso... nie wiem jak w warszawie.. ale we wrocławiu takiej możliwości rozkodowania ASO nie oferuje