MotoNews.pl

Rozebrany zespolony-problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Rozebrałem ten cały przełącznik od świateł i wycieraczek i wszystko by było ok tylko że wyskoczył jeden mały drucik w kształcie połowy kwadratu z zagiętymi końcówkami.Złożyłem bez niego -wszystko działało ale włącznik od awaryjnych ciągle jest w pozycji włączonej i nie można go "wył" myśle że ten druvik powinien byc gdzieś tam tylko nie moge za chiny znaleźć w którym miejscu może ktoś mi to wyjaśnić? bo samochód rozebrany a mi potrzebny!! Czekam na podpowiedź od jakiegoś dobroczyńcy.TYLKO SZYBKO

na włączniku tyn co chodzi masz takie zaokrąglone rowki, jeden koniec (krótszy) ma chodzic w tych rowkach a drugi ma byc w czarnym plastiku załozony.

Cytat:
2007-11-08 10:44:48, fryszard pisze:
na włączniku tyn co chodzi masz takie zaokrąglone rowki, jeden koniec (krótszy) ma chodzic w tych rowkach a drugi ma byc w czarnym plastiku załozony.

dobrze kolega mowi jesli zalozysz odwrotnie mozesz miec problem z wylaczeniem awaryjnych i z wlaczaniem kierunkowskazow

załozyłem zaraz złoże i zobacze czy trybi PODZIĘKOWAŁ jak narazie

Cytat:
2007-11-08 10:53:07, rachuRS pisze:
załozyłem zaraz złoże i zobacze czy trybi PODZIĘKOWAŁ jak narazie

musi

za h... nie moge złożyć! wczoraj składałem i wszystko grało a dziś wystają te dwa białe "łóki"i niechce najść ta obudowa plastikowa.Nie ma róznicy czy dźwignie sa na dół czy do góry poprostu nie wchodzi zaraz to młotkiem potłuke i sie skończy zabawa z gównem. o co w tym dziadostwie chodzi?

te białe bolce musza wejsc w otworki w górnej pokrywie. zakaładasz pokrywke w pozycji wyłaczonych wycieraczek i kierunków.

wszystko by było bajecznie gdyby nie ta ciągle pracująca tylna wycieraczka złożyłem wszystko pasuje jak tatine w mamine a ta k**** ciągle zamiata ta szybe;/ i co ja mam zrobić?

rozbierz i spróbuj poprawic te wuzeczki slizgowe co stykaja sie na płytce? moze którys nie siedzi w swoim miejscu?

wózeczki na miejscu, wszystko działa jak masełko ,a wycieraczka niezmordowana.chyba jakieś zwarcie przy tym jest bo jak podłączyłem to zaraz aku padł;/

więc siedziałem , dłubałem i się doczekałem przyczyną ciągle chodzącej wycieraczki był miedziany drucik wystający z dźwigni wycieraczek.Musiałem go odgiąć w strone środka ustrojstwa i działa