Kilka pytan

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
1. piski z tylnego lewego koła przy wybojach, co to moze byc? łozysko ?

2. Po prawej stronie do predkosciomierza w MKVII jest taki samochód narysowany, do czego on jest bo u mnie nic na nim nie pokazuje a chyba powinno ze drzwi otwarte cyz cos takiego ?

3. przy skreconych kołach jak wpadam przedmiom lewym w dziure lub zjezdzam z kraweżnika to słysze straszny trzask jak by mial mi samochod sie zaraz polamac, co wydaje ten dzwiek i co mma sprawdzic? amortyzator ?

4. chcem zdjac naklejke PL z klapy bagaznika bo jest w beznadziejnym miejscu nalepiona i mnie wkurza, czym to najlepije robic? benazyna ekstrakcyja ? czytałem ze suszarka, ale jak suszarka ? dmuchac i samo zejdzie czy jak ?

1. tuleje metalowo-gumowe raczej
2. ten samochod sluzy jako atrapa obrotomierza poza tym nie pelni zadnych funkcji
3. przegub
4. podgrzej lekko i jakims cienkim narzedziem delikatnie podwaz krawedz i ciagle podgrzewajac reka zdejmiesz.

ja tylko powie ze samochodzik jest po lewej stronie

dzieki za odpowiedzi

no pomysliłem sie z tym samochodem bo jest on po lewej stronie

sam nie wiem czy to tulejka bo te z tyłu maja po 2 tys km wiec tak szybko by chyba nie poszły ;-/

a ten przegub to musze obejrzec, myslalałem ze to tak sprezyna kolo amortyzatora ( nie wiem jak sie to fachowo nazywa)

Jeśli chodzi o 3 pytanie to u mnie to był wahacz - czyli te wszystkie tulejki na tych gumach wywalone - kupiłem nowy i jest ok.

Jeśli chodzi o pyt. pierwsze to jest coś takiego z tyłu jak " regulator siły hamowania czy jakoś tak" jest to sprężynka i tulejka i im więcej ciężaru jest na tylnej osi tym mocniej hamują tylne hamulce. u mnie lekko rdza tam złapała wyczyściłem i WD40 poszło i nie popiskuje już ani nie skrzypi a też było tak że co dołek to jakiś dziwny pisk z tyłu

niedawno ( miesiac - poltora temu) wymieniałem szczeki hamulcowe z tyłu i te wszystkie sprezynki itd wiec to raczej odpada, ale dzieki za rade jak cos to tam tez zajrze