Poszukuje gazownika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
poszukuje gazownika z okolic piaseczna

A co masz zamiar robić ?? Potrzebujesz gościa co zregeneruje instalkę i ustawi, czy warsztat który założy?? To dwie różne rzeczy, przy pierwszej jestem w stanie Ci pomóc.

chodzi mi o regeneracje instalacji 2 geberacji Landi. moze byc tez gazownik z Ursynowa, Mokotowa, Wilanowa, Gory Kalwarii, zeby z Konstancina było w miare blisko. chodzi o to zeby byl zetelnu i uczciwy. taki co to podpowie cos za darmoche a nie powie ze cos tam cos tam i 20 zł zainkasuje.
z gory dzieki

Cytat:
2007-03-19 17:40:09, aras519 pisze:
chodzi mi o regeneracje instalacji 2 geberacji Landi. moze byc tez gazownik z Ursynowa, Mokotowa, Wilanowa, Gory Kalwarii, zeby z Konstancina było w miare blisko. chodzi o to zeby byl zetelnu i uczciwy. taki co to podpowie cos za darmoche a nie powie ze cos tam cos tam i 20 zł zainkasuje. z gory dzieki

takie rzeczy to tylko w erze a tak serio..szukasz dobrego gazownika to nie pisz o tym zeby byl jeszcze pod samym domem..ja i 50kilosow bym zrobil zeby mi dobrze wyregulowali instalke..tylko ni cholery nie wiem gdzie

panowie podpowiedzcie cos

ostatecznie zapisałem sie do EnergyGazPolska przy Ostrobramskiej. moze ktos ma jakies doswiadczenia stamtad? prosze o wszelkie sugestie. diagnoza kosztuje 20 pln a regeneracja reduktora 170 pln
z gory dzieki za opinie (chociaz pewnie zadnej nie bedzie)

Cytat:
2007-03-19 18:08:07, qbaj pisze:
takie rzeczy to tylko w erze a tak serio..szukasz dobrego gazownika to nie pisz o tym zeby byl jeszcze pod samym domem..ja i 50kilosow bym zrobil zeby mi dobrze wyregulowali instalke..tylko ni cholery nie wiem gdzie

polecam egp za promenada

Cytat:
2007-03-20 12:40:22, aras519 pisze:
ostatecznie zapisałem sie do EnergyGazPolska przy Ostrobramskiej. moze ktos ma jakies doswiadczenia stamtad? prosze o wszelkie sugestie. diagnoza kosztuje 20 pln a regeneracja reduktora 170 pln z gory dzieki za opinie (chociaz pewnie zadnej nie bedzie)

w zeszly czwartek zakladalem tam instalacje bardzo milo i fachowo

[ wiadomość edytowana przez: Jabuszko dnia 2007-03-20 12:48:04 ]

NIE ROB REGENERACJI STOP!!! BEDZIESZ ZALOWAL. JA ZROBILEM I SIE ZJEBALO. DORZUC 120 i wez nowy reduktor. Ja robilem regeneracje w bedini gaz polska czyli firma brewel. Tak mi zjebali ze znalazlem sie w energy gaz polska na ostrobramskiej odpukac rok do niczego sie nie dotykalem a jabuszko ci potwierdzi bo tez wybral ten zaklad. Fachowo i elegancko. Jak gaz to tylko w egp i nie REGENERACJA!!!!

[ wiadomość edytowana przez: misiekwwa dnia 2007-03-20 12:56:49 ]

ale co moze sie zjebac? wymieniaja membrany, reguluja i juz. tak to sobie wyobrazam.

Cytat:
2007-03-20 12:47:01, Jabuszko pisze:
w zeszly czwartek zakladalem tam instalacje bardzo milo i fachowo [ wiadomość edytowana przez: Jabuszko dnia 2007-03-20 12:48:04 ]

jasne ale ja mam komp tartarini..oni zdajsie nie maja do tego interfejsu wiec dupa zbita

Pierdolicie o tej regeneracji.
Ja mam już dwu krotnie robiona regenerację.
Raz w Brew-El - wszystko w najlepszym porzadku(jak ci zjebali trzeba się było dopominać porpawki!!!) , a drugi raz u znajomego , który zreszta kiedyś w Brew-El pracował i nadal wszystko jest OK

Cytat:
2007-03-20 13:42:18, Krzysiek-Diackon pisze:
Pierdolicie o tej regeneracji. Ja mam już dwu krotnie robiona regenerację. Raz w Brew-El - wszystko w najlepszym porzadku(jak ci zjebali trzeba się było dopominać porpawki!!!) , a drugi raz u znajomego , który zreszta kiedyś w Brew-El pracował i nadal wszystko jest OK

oj bo sprawa jest prosta..sa regeneracje i REGENERACJE..warunkiem dobrej regeracji jest nieuszkodzony korpus reduktora i fabryczny zestaw naprawczy..no i ktos kto umie to zrobic..jesli jest fabryczny zestaw naprawczy a korpus jest w dobrym stanie to tak zrobiony reduktor jest jak fabryczny..a spieprzyc w naszym kraju mozna wszystko..ja kupilem nowy reduktor bo regeneracja miala kosztowac 200-250zl a nowy reduktor kupilem za 280

Cytat:
az w Brew-El - wszystko w najlepszym porzadku(jak ci zjebali trzeba się było dopominać porpawki!!!) , a drugi raz u znajomego , który zreszta kiedyś w Brew-El pracował i nadal wszystko jest OK

Kurde nie wiem kiedy ty byles w tym brewelu ale jakbys zobaczyl to co oni odwalili mi w samochodzie to bys tak nie gadal powycigali mi jakies rury na zewnatrz powiedzili ze tak musi byc i juz dziurawili dolot zmieniali itp poprawiali przez miesiac co 2 dzien i samochod jak nie chodzil tak nie chodzil. Owszem tez duzo dobrego o nich slyszalem ale to bylo na poczatku jak firma zaczynala isteniec

Instalację zakładałem w 1999 roku, chyba gdzieś w okolicach października. Pierwszą regenerację robiłem po 80 kkm i było to gdzieś w 2002 roku. Później w okolicach 160 kkm, teraz mam 180 kkm i wszystko w jak najlepszym porządku. Regeneracja kosztowała mnie w brew-el w 2002 roku coś ponad 200zł, u znajomego około 130zł. Samochód na Pb jeździł jakieś 7500 km na początku, teraz ma na samym gazie przejechane ponad 170 kkm. I na co ja mogę narzekać ??
Z tego co wiem to teraz zakłada się jakiś gorszy parownik, chyba polski, mi się udało załapać na większy Bedini (były też mniejsze ).
Napewno bym parownika nie zmieniał , wiem co mam i za chiny ludowe bym się go nie pozbył.

Panowie czyli jak. Regeneracja czy nowy reduktor? I gdzie najlpepiej to zrobic w Warszawie? energy gaz polska na ostrobramskiej?

witam
byłem w energy gaz i reduktor cały do wymiany, cena nowego reduktora + filtr gazu + robocizna+ regulacja= 350 zł
dużo, mało czy w sam raz waszym zdaniem? robić czy szukac dalej?