Problem z pedałem sprzęgła.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki problem, że co jakiś czas pedał sprzęgła wydaje dziwny dźwięk i wpada w podłogę. Myśle, że ma to związek z plastikowym księżycem do któego zaczepiona jest linka, lecz nie jestem pewien. Jeżeli jest ktoś kto mógłby mi pomóc to z góry dzięki.

Zaraz pewnie bedziesz miał napisane że poszukaj w wyszukiwarce i w sumie to prawda ale tak przechodząc do rzeczy to czeka cie wymiana samoregulatora napiecia linki sprzęgła(tego półksiężyca właśnie) bo to stosunkowo często sie uszkadza.
Pozdrawiam

Czy jest to na tyle skompliowane żeby jechać do warsztatu , czy można to zrobić samemu?

no właśnie ja mam to samo a żeby coś dodać to przy tym dziwnym dzwięku dodatkowo nie mozna biegu wżucić.drogi ten samoregulator jest? i czy na parkingu sobie z tym poradze czy do "fachowca " trzeba śmigać?

Cytat:
2007-03-17 23:47:31, mory pisze:
Czy jest to na tyle skompliowane żeby jechać do warsztatu , czy można to zrobić samemu?

Ja to wymieniałem sam no i trochę się nagimnastykowałem, ale dałem radę.

Zapłaciłem za niego 22zł

no to jutro cos powalcze z tym ...pedałem(..)

Cytat:
2007-03-18 10:30:53, marek1300 pisze:
no to jutro cos powalcze z tym ...pedałem(..)

Wymontuj sobie fotel kierowcy. Nie jest to trudne, a zaoszczedzi Ci to bardzo wiele czasu i wysilku. Inaczej czeka Cie cos z pogranicza zaawansowanej jogi plus mase wkurzenia.

Czy trzeba wyjmować całe wszystkie pedały?

Musisz wyjac pedal hamulca, no i sprzegla oczywiscie. Nie jest to skomplikowane, ale nieprzyjemne. Wystarczy wyciagnac taka zawleczke znajdujaca sie po prawej stronie pedalu hamulca, nastepnie wysunac cala oske no i po sprawie

Ok, dzięki