(126) KOlor zaworow wydechowych??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Krotko i na temat....rozebralem glowice dzisiaj i zauwazylem ze w glowce jeden zawor wydechowy ma kolor berzowy czyli tak jak powinno byc... 2 zawor jest czarny..co moze byc tego przyczyna??:>
a moze to poprostu olac??
Sorki za gram bez polskich ale cos mi sie z klawiatura zpsulo.
POzdrawim Michal

Zapewne 1 zawor jest dolotowy , a drugi wydechowy , stad rozne kolory

heh moze nie sprecyzowalem chodzi mi tylko o zaworki wylotowe na 1 i 2 garnku....wlotowe zawsze sa czarne bo sie mniej grzeja a wydechy na popredniej glowiczce mialem oba berzowe a teraz jeden wylot jest czarny dlatego mnie to zaintrygowalo

Moze cos przy tym cylindrze puszcza ? Olej,woda czy cos ?

głowice sciagales po odpalaniu na ssaniu?

woda odpada z tym olejem to tez mi sie wydaje ze nie bardzo bo przepala w minimalnych ilosciach jak na malca....a moze to byc ze zawor jest slabo dotarty??chociarz z drugiej strony kompreche trzyma ale z tego co pamietam na tym garku bylo troszke mniej a pierscionki wykluczam bo wsjo bylo zmieniane niedawno a juz jak zmienilem przez jakis czas jezdzilem na starej glowce i tam bylo wszystko w porzadku...Chodzi mi o to czy to moze miec jakies powazniejsze przyczyny czy to olac..

ja bym sie nie przejmował

Tez bym to olal. Moze byc to ze nie dokladnie zawor dotarty ale to tez moze byc wina swiec i kabli moze nie dokladnie spala mieszanke i to przez to. Jak dawno nie zmieniales kabli i swiec to sobie zmien i jak ladnie chodzi to sie nie przejmuj

olalem to i zlozylem motor normalnie....wlasciwie to kupa pracy psu w dupe z tym byla ale to juz niewazne ..dzieki za odpowiedzi
Pozdrawiem Michal