| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
anetka_t-k Ford Mondeo MKIII Pajęczno | 2007-03-14 22:02:10 kupię za nieduże pieniądze lub przyjmę szczeniaka suczkę bernardyna |
anetka_t-k Ford Mondeo MKIII Pajęczno | 2007-03-14 23:28:08 "warunki bytowe" jakie bedzie miała zapewnione duży kojec podwórko ogród pole za domem poprzedniego siostra miała ponad 6 lat niestety zdechł stwierdziła że nie chce innego psa tym bardziej że ma małe dzieci a te bardzo przywiązały sie do tamtego psa wychowywały sie z nim |
sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2007-03-15 22:27:41 jeśli chcesz zaadoptować to sprawdź tutaj:
http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?t=6846 http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?t=5187 no i ogólnie n atym forum poszukaj: http://www.forum.molosy.pl/forumdisplay.php?f=22 Ewentulanie odnajdź stronę fundacji EMIR A jeśli wolałabyś podhalana, to znajdziesz tutaj: http://www.podhalan.fora.pl/viewforum.php?f=12&sid=2fd2b6a2af339a8ea2185fdd2ed1d6ef też duże i puchate, bardzo kochające dzieci i strasznie mocno broniące swojego "stadka owieczek"- tylko już nieco żywsze ( szczególnie ta co ja niedawno kupiłem )
Tylko mam do ciebie wielką prośbę: NIE KUPUJ PSA BEZ PAPIERÓW!!! To jest moja uczciwa porada, nawet nie chodzi o to że będzie on trochę brzydszy czy "mniej rasowy", bo nie o to chodzi.. Mam porównanie, bo kilka lat temu z rodzicami kupiliśmy bernardynke za 350 zeta, jeśl;i mam być szczery, to gdybym wcześniej wiedział jak tam sprawa wygląd a, to bym wogule do kolesia nie jechał, koniec listopada, a szceniaki z suką między krowami w oborze, jedyny pokarm to mleko namoczone w mleku ( i chyba niebardzo im to smakowało, bo juz po drodze pies mi zwymiotował słomą), zapchlone, po prostu obraz nędzy i rozpaczy, wzieliśmy już tą biedną psinę żeby chociaż ją uratowac ztego bagna... w domu gdy ją umyliśmy to na skórze miała aż krwiaki od pogryzień przez pchły, które aż na wierzch wyłaziły.... po podaniu środka na pchły to się z niej po prostu wysypywały .. beee oczywiście od leżenia na cemnecie wtej oborze pies miał zapalenie płuc, ale na szczęście dało się wyleczyć i z moich oserwacji wynika ż eten sku*** musiał chyba lać te szczeniaki , bo do tej pory jak widzi wiesniaka w kufajce to by mu najchętniej tetnice przegryzła.. co nie zmienia faktu ze jest bardzo kochaną, mądrą i posłuszną psiną, ale jest bardzo starchliwa do tej pory.. teraz jak zmaiszkuje sam postanowiłem kupić psiaka i wybrałem pdhalana, suczkę kupiłem z papierami, od chodowcy udało mi się akurat dobry moment trafić bo większośc hodowli ma teraz szceniaki więc ceny mocno spadły i dałem tylko 800 zeta, pies czyściutki zadbany, dobrze odżywiony , na dobrych karmach, widac że lubiący swojego hodowcę, komplet szczepień, odrobaczany itp... zupełnie inna sprawa. Ps. Znajomy ostatnio kupił podhalana bez paieró , pod gubałówka ( sprzedawca oczywiście zapewniał że szczepienia są, a okazało się że nie miał żadnych), pies praktycznie od razu chorował , mimo szczerych chęci i wpompowania sporej kasy w leczenie, psinke trzeba było uśpić. Także moja rada: albo zaadoptuj, albo kup z papierami. kupując bez papierów powodujesz że tacy sku*** zarabiają i nadal męczą zwierzaki. jak coś to daj znać, to postaram się pomóc w suzkaniu psiaka, bo sam to niedawno przerabiałem ,więc trochę świerzych informacji mam. |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-03-16 00:44:04
![]() ![]()
|
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-03-16 01:21:11
Kolego sweeper23...weź no ...i pisz po jednym ...max 2 zdania ..w jednej odpowiedzi.... Jak widzisz ...przy takiej ilości tekstu Maniuś się zapętlił....
A poważnie (j) ..Maniek! - ....Sweeper NAPRAWDĘ BARDZO DOBRZE Wam radzi ! |
anetka_t-k Ford Mondeo MKIII Pajęczno | 2007-03-23 14:39:17 sprawa już nieaktualna wczoraj kupiłyśmy z siostrą śliczną benię
![]() |
sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2007-03-25 00:07:07 jakas taka dziwna...
trochę mała ( mi wygląda na jakieś 5-6 tygodni) ale pocieszna... niech sie zdrowo howie.. |