Co sadzicie o walkach rozrzadu od pana Halczynskiego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co sadzicie o walkach rozrzadu od pana Halczynskiego

Ja mialem i nie narzekalem, ale od innych osob slyszalem kilka niezbyt pochlebnych opinii. Poochaty ma bodajze taki waleczek niech sie moze on wypowie.

to fakt,mam walek od pana halczynskiego ale nie jest to walek jego produkcji.to jest oryginalny (nie napawany) walek z fiata 500 ponoc abarth,ale tego to sie juz nigdy nie dowiem.jest to ponoc 274 wg oznaczen halczynskiego.mialem kiedys jego napawany ale w miesiąc wyzarl mi szklanke.byc moze z mojego powodu bo nie dalem nowych jak go zalozylem...

chce d swoim maluchu wsadzic kolo zamachowe ok 4kg a potem walek rozrzadu i wlasnie jaki ?zalezy mi na poprawieniu dynamiki a nie jakichs 50km! ale jak bym mial to bym nie narzekal zartuj.to jaki walek mi radzicie?

Poszukaj na forum bo bylo tego pelno. A jak juz znajdziesz to sie dowiesz, ze pewnie 555.

sorry ale nie moge nic znalezc wpisalem wałek rozrzadu przeczytalem pare postow ale nic nie znalazlem potem wpisalem wałek 555 ale nawet w tresciach nic nie znalazlo .to nie wiem albo sie krutko wypowiedz albo jakiegos linka i jeszcze gdzie mozna kupic taki walek 555 ?i w jakiej cenie?

nic nie znalazłeś ... poprostu Ci się nie chce czytać ...

strona firmy REWAR , w sprawie wałków p Halczynskiego pisz na priv do pavlusa ...

i jeśli chcesz się czegoś dowiedzieć to poczytaj artykułu na naszej stronie klubowej i DOKŁADNIE przejrzyj to co jest w naszym archiwum na forum.

Ja poelcam walek 290 od pana Halczynskiego do srednio mocnego motoru

to ktory poprawi bardziej osiagi 290 czy 555?

290 ma wznios mniejszy o 0,3 mm

wznios o,3 tz. jak to sie przeklada na osiagi? bo nie jestem az tak obczajony znam tylko podstawowa budowe i to nie bardzo!

Jeśli to twój pierwwszy silnik składany to te 0,3 mm nie zrobią żadnej różnicy. 290 w zupełności Ci wystarczy.

ok a ty sie zajmojesz ta sprzedarza walkow na stronie "rewar" bo widzialem tam ten walek 290 za 170zł ?napisz mi aby jeszcze jaki kat ma seryjny walek i ten 290 i zaczynam zbierac kase

a i ktory bedzie lepszy napawany czy ten drugi z azotowaniem?

azotowanie jak wskazuje cena, chyba lepsze

Pavlus może byś tak podał pełną charakterystykę waszych wałków, a w szczególności 304?

ok to zbieram 152zl

Cytat:
2007-01-21 18:47:04, cichy_b0b pisze:
Ja poelcam walek 290 od pana Halczynskiego do srednio mocnego motoru

Popieram. Z 4kg kołem współgra dość dobrze.

ja tez jeżdze prawie od roku na 290 i smiało moge polecić go.. zrobić silnik wg wskazówek rewaru (dzięki jeszcze raz Pavlus) i bedzie malinka

jechalem ostatnie dobczyce maluchem z silnikiem na 290tce. silnik nie rozbierany od 2 lat, po ok 15 startach, zapierniczal ze az milo polecam