Pytanie do dobrych mechanikow

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam w soim aucie mianowicie taki problem, otoz przy ilosci bezyny w baku ponizej 15 litrow strasznie mu spada na mocy, tzn zaczyna szarpac nie moge normalnie startowac spod swiatel ogolnie objaw podobny do tego gdy zaczyna brakowac bezyny w baku, mimo iz wiem na 100% ze w baku jest okolo 10-15 litrow.

Taki cyrk jest dopoki mu nie zaleje do pelna wtedy wszystko wraca do normy, dodam jeszcze ze tankuje na drozszych stacjach i nie jest to uzaleznione od jakosci bezyny (chociaz jak zalalem 98 bylo troszke lepiej)

Prosze o pomoc w tej sprawie.
pozdrawiam

Kup dodatek czyszczący do paliwa. Na wszystkich stacjach benzynowych jest do nabycia. Miałem to samo. Jak w baku zostało 8 litrów zaczął się dziwnie zachowywać. To nie miał mocy a za chwilę ją dostawał max, to gasnął i po 10 próbach odpalał... ogólnie syf w baku.

Jaki dobry albo bardzo dobry srodek c czyszczacy paliwo polecacie?

Tego nie ćwiczyłem. Kupiłem jakiś produkcji bodajże STP w sklepie moto za coś około 6 zł i pojemności 150 ml. Podczas tankowania wlałem i tyle. A czy on zrobił dobrze... w każdym bądź razie działa.

Radykalniejszym sposobem jest przepłukanie baku. W moim poprzednim samochodzie - jeszcze gaznikowym zachciało mi się jeżdzić na rezerwie. Zanieczyściłem sobie błotkiem z dna baku cały układ paliwowy - pompę, filtr paliwa, gażnik, zatkałem dysze.

Zrobiłem tak:

Wężykiem ściągnąłem resztkę paliwa (ok. 5l ) z baku do kanistra, filtrując przez gęste płótno. Wlałem paliwo spowrotem do baku. Znowu ściągnąłem przez szmatkę i znowu wlałem. Robiłem to kilka razy, aż na szmatce przestało osadzać się błoto. Następnie zalałem bak świeżą benzyną i miałem już spokój.

Pozdro Czedu

witam

spróbuj zatankować na stacji benz. SHELL benzynę Vpower.
ona ma już w sobie pewne dodatki czyszczące całą linie
paliwową, wtryski etc. i z tego co pamiętam, jest niewiele droższa
od zwykłej (95 oktan)

Gazownicy tankujacy raz na jakis czas powinni kupowac ta najlepsza i najwyzejoktanowa benzyne...
Ja to sie raczej martwie, ze po pewnym czasie bak zacznie przeciekac..rdza....i ciekawe ile kosztuje jego wymiana?