KIA CLARUS-opinie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W związku z tym że mój Esperaczek trafił na handel zastanawiałem się co po nim. Trafiłem na Kia Clarus i zastanawiam się jak to się sprawuje, miał ktoś styczność z czymś takim?? Ogólnie patrząc na ceny nie są wygórowane a ja nie chciałbym za dużo dokładać.

Szkoda kasy

Szukaj lepiej od razu skody...

Cytat:
2007-04-01 21:42:02, Bartek1112 pisze:
Szkoda kasy

Może jakieś uzasadnienie, bo samo to że to KIA mnie nie przekona. O Daewoo też mi mówili szkoda kasy a jest inaczej.

Cytat:
2007-04-01 21:49:31, pyrekcb pisze:

mój ojciec kupił skode fajnie wyglada niezle sie nia jezdzi tylko wnetrze jest takie od 1 do 10 dam 4 ale to ze ma wygodne fotele

Cytat:
2007-04-01 22:03:33, markon pisze:
mój ojciec kupił skode fajnie wyglada niezle sie nia jezdzi tylko wnetrze jest takie od 1 do 10 dam 4 ale to ze ma wygodne fotele

Chyba nie zrozumiałeś...

Cytat:
2007-04-01 22:10:02, pyrekcb pisze:
Chyba nie zrozumiałeś...

jak nie ale 1 kwietnia jest

Cytat:
2007-04-01 22:03:33, markon pisze:

Wszystko zallezy z jakim wyposazeniem ale fakt wnetrze jest smutnawe

Cytat:

Wiem Pyrek ze zal ci dupe sciska ze niestac cie na takie auto ale co zrobic przyroda jak to mowia.

jezeli masz takie pieniadze do wydania to spokojnie sobie mozesz kupic, napewno nie bedzie gorsze niz espero, czesci tanie a obsługa podobna jak w dełu

natomiast jezeli rozgladasz sie majac wiecej kasy to...kup cos niekoreanskiego, nawet starszego jak audi, nissana, toyote czy cus

No właśnie przy dobrych wiatrach (jak ktoś się naprawde napali na Espero i je łyknie za tą kasę) będe miał coś koło 7000 zł więc nie ma z czym szaleć. Chć widziałem też m.in Laguny które by się w budżecie mieściły, ale coś podejrzanie tanio Po za tym nie chciałbym schodzić już poniżej rocznika 95

[ wiadomość edytowana przez: wacho_czk dnia 2007-04-01 22:46:28 ]

Już miałeś stare auto. Po co Ci drugie stare?

ja za 7000 kupiłbym walnietego lanosa czesci tanie przynajmniej bym wiedział gdzie był bity

Cytat:
2007-04-01 22:23:17, Bartek1112 pisze:
Wiem Pyrek ze zal ci dupe sciska ze niestac cie na takie auto ale co zrobic przyroda jak to mowia.

...powiedział właściciel auta kupionego w kredycie...

No i do "obrońców" Bartka, Jego skody i filozofii nt. samochodów - nie ja zacząłem o pieniądzach...

Cytat:
2007-04-01 22:55:13, pyrekcb pisze:
...powiedział właściciel auta kupionego w kredycie... No i do "obrońców" Bartka, Jego skody i filozofii nt. samochodów - nie ja zacząłem o pieniądzach...

Rozumiem ze pamietasz jaki mialem kredyt czyli 50/50 i rozumiem ze orientujesz sie ile czasu mam juz samochod. Skoro tak to powinienes wiedziec ze auto juz mam dawno splacone.
Z drugiej strony gdybys byl bystrzejszy to wiedzial bys ze po co wywalac cala kase na samochod jak mozna rozlozyc ja na 2 razy nic na tym nietracac.

I tym milym akcentem skonczylem rozmowe z toba. Chciales mi dosrac ale ci niewyszlo. Postaraj sie nastepnym razem

EOT

Cytat:
2007-04-01 23:02:15, Bartek1112 pisze:
Rozumiem ze pamietasz jaki mialem kredyt czyli 50/50 i rozumiem ze orientujesz sie ile czasu mam juz samochod. Skoro tak to powinienes wiedziec ze auto juz mam dawno splacone. Z drugiej strony gdybys byl bystrzejszy to wiedzial bys ze po co wywalac cala kase na samochod jak mozna rozlozyc ja na 2 razy nic na tym nietracac. I tym milym akcentem skonczylem rozmowe z toba. Chciales mi dosrac ale ci niewyszlo. Postaraj sie nastepnym razem EOT

Rozumiem, że masz dostęp do moich kont i wiesz, na jaki samochód mnie stać, a na jaki nie.
Ja - w przeciwieństwie do Ciebie - nie zaglądam nikomu do portfela, nie interesuje mnie, kto i za co kupuje swoje samochody, a jak zaczynasz pieprzyć na forum głupoty, to nie spodziewaj się przytakiwania, jak od niektórych na forum.

tu masz dość żetelne opinie posiadaczy tego auta

Cytat:
2007-04-01 23:02:15, Bartek1112 pisze:
Chciales mi dosrac ale ci niewyszlo. Postaraj sie nastepnym razem EOT

Po co sie starac, sam sobie dosrales swoimi wypowiedziami.

Wracajac do temu, za ta kase mozesz sobie kupic mondeo z 97r, ale czy jest sens kupowac forda ? Ja bym wolal lyknac cos starszego w dobrym stanie bardziej renomowanego. Clarusa odpusc, wykonanie fatalne, wnetrze jak w trabancie (mowie o materialach) espero jest z 18 razy lepsze od takiej Kia.

Cytat:
2007-04-02 00:04:20, maskekk pisze:
..Clarusa odpusc, wykonanie fatalne, wnetrze jak w trabancie (mowie o materialach) espero jest z 18 razy lepsze od takiej Kia.

Powiedz proszę ..skąd masz takie "precyzyjne" wiadomości ??....czyżbyś jeździł osobiście (ze 2 lata) takim wozem ??

Bo wiesz...sąsiad miał Clarusa 5 lat...trochę się napatrzyłem, kilkanaście razy z nim jechałem i jakoś odniosłem skrajnie różne od Ciebie wrażenie...

....nie moje auto więc nie będę radził w żaden sposób ale jedno wiem...sąsiad nigdy nie narzekał !
...sprzedał tylko dlatego że przeszedł na wcześniejszą emeryturkę , już nie musiał jeździć 40km do pracy, a z racji poruszania się cywilnie już prawie wyłącznie po mieście ...clarus był dla niego "ciut" za duży....poza tym jeździł głównie sam

na autokąciku jeden gosć powozi clarusem i jest bardzo zadowolony

sądzę, ze awaryjność będzie podobna jak w daewoo....

Ogólnie mając 7 kzł zostawiłbym sobie raczej espero... przynajmniej wiesz co masz

Clarus I, to prawie mazda 626, więc jezeli koreańcy za bardzo nie pogorszyli jakości, to pewnie dobre auto.
Swego czasu interesowałem się II-ką - pracowałem kiedys w ASO, które obecnie sprzedaje i serwisuje KIA.
Rozmawiałem z mechaniorami nt. clarusa i b. pozytywnie go oceniali.
Pozdr. P.