Jak dojechać Olkusz-Katowice, ul.Żelazna

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
j.w. Tzn. wszystko wiem, tylko nie wiem jak z ul.Chorzowskiej dostać się bezproblemowo na ul.Żelazną. Rok temu dojechałem prawie do Chorzowa i stamtąd wjechałem od końca Gliwickiej i po horrorze dziurowym dojechałem na ul.Żelazną.

Cytat:
2007-03-28 10:43:18, piotr_ek pisze:
j.w. Tzn. wszystko wiem, tylko nie wiem jak z ul.Chorzowskiej dostać się bezproblemowo na ul.Żelazną. Rok temu dojechałem prawie do Chorzowa i stamtąd wjechałem od końca Gliwickiej i po horrorze dziurowym dojechałem na ul.Żelazną.

Jak zapewne wiesz, w Katowicach POD słynnym (i niesławnym) rondem leci się teraz tunelem ...jadąc od Olkusha....trochę trzeba uważać, bo 2 prawe pasy omijają tunel z boku!..

Wlatujesz w tunel i przejeżdżasz go prawym pasem, tuż po wylocie pakuj się w pierwszą "wyjazdówkę" /taka skośna gałązka/ W PRAWO...na drogę równoległą
....ok.300m dalej jest "podwójne"skrzyżowanie z sygnalizacją świetlną...na nim DRUGI zjazd W LEWO (na 1 jest zakaz lewoskręta)
....potem ok. 1 km PROSTO do świateł (droga+tory tramwajowe) - tu W PRAWO
..ok. 800m do kolejnych świateł (miniesz po lewej CinemaCity) i znowu W PRAWO
...to już ulica Żelazna (ta to jest cholernie dziurawa teraz!)...ok. 1 km dalej masz nr 9 , którego zapewne szukasz

Uwaga!...zarówno nad drogach dolotowych do tunelu tak i na wylocie a tym bardziej na tym podwójnym skrzyżowaniu ludzie jeżdżą jak porąbańcy !!....

Powodzenia !

Cytat:
2007-03-28 11:06:37, bogdan1 pisze:
W PRAWO ...to już ulica Żelazna (ta to jest cholernie dziurawa teraz!)...ok. 1 km dalej masz nr 9 , którego zapewne szukasz

Nr 1 szukam i wiem gdzie jest (nawet z Chorzowskiej widać), tylko jak pisałem ostatnio prawie przez Chorzów wracałem nazad, aby dojechać.

PS. Szkoda, że nie da się łatwiej dojechać

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2007-03-28 11:18:07 ]

Cytat:
2007-03-28 11:16:59, piotr_ek pisze:
Nr 1 szukam i wiem gdzie jest (nawet z Chorzowskiej widać), tylko jak pisałem ostatnio prawie przez Chorzów wracałem nazad, aby dojechać. PS. Szkoda, że nie da się łatwiej dojechać

trochę Wbrew opisowi...jest ŁATWO...(w miarę )...cała ta droga zajmnie Ci 4 minuty ..jeśli nie dupnom Ciem czerwone światła

nr 1 powiadasz...Wim o który obiekt Ci chodzi...myślałem że to w jednym kompleksie jest wszystko...ale 9 czy 1 ...wszystko w zasięgu 30 metrów jest

Cytat:
Szkoda, że nie da się łatwiej dojechać

Oczywiscie ze sie da.
Wsiadasz w pociag na stacji OLKUSZ i wysiadasz na stacji KATOWICE. Pozniej ~300 metrow z buta i gotowe.

Cytat:
2007-03-29 08:25:47, Hornblower pisze:
Oczywiscie ze sie da. Wsiadasz w pociag na stacji OLKUSZ i wysiadasz na stacji KATOWICE.

Chopie... przeca pocióngi do Katowic jeżdżą raz na 3-4 godz. i tłuką się 1,5 godz. Jak już to busem do Katowic - szybciej i taniej
Niestety nie wchodzi do w rachubę, bo z przyczyn natury zdrowotnej powrót z buta może nie być wykonalny.

PS. Bogdan1 - zweryfikowałem Twe wskazówki na GPS-ie i zgadza się! Dzięki!

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2007-03-29 09:55:02 ]

A - sorry- faktycznie teraz sa jakies problemy. Kiedys to mozna bylo jezdzic. Godzinka i z glowy.