Ford Transit a odliczanie VATu z paliwa...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
...nie wiele to ma wspolnego z klubem i ladami... ale potrzebuje szybkiej pomocy...

rozwazam zakup tego Forda:
FORD TRANSIT

chce go kupic na firme... jest ten cholerny przepis o tym ze przestrzen ladunkowa ma byc wiekksza niz 50% dlugosci calego auta liczonej o dolnej krawedzi przedniej szyby do konca przestrzeni ladunkowej... chodiz o to zeby mozna bylo odliczac VAT od paliwa

za cholere nie moge znalezc wymiarow tej wersji transita... facet mi jeszcze nie odpisal....a jechac prawie 300km zeby zmierzyc auto mi sie nie chce

bede wdzieczny za opinie

MOŻNA
transit się łapie

łapie się nawet renault clio w starej budzie. pamiętaj że musisz kupić diesla

oczywisie diesel... chodzi o to ze ten konkretny transit ma podwojna kabine... i nie jestem pewny czy przestrzen ladunkowa w tym wypadku spelnie te chore warunki...

spełnia. jak masz wątpliwości to podjedź na dowloną stacje diagnostyczną

...bylem w 3 stacjach diagnostycznych i we wszystkich mi powiedzieli ze jako ciezarowy moge go zarejestrowac ale nie spelnia warunkow do odliczania VATu ...

a to czemu???

...no wlasnie z tego powodu ze przestrzen ladunkowa nie stanowi ponad 50% dlugosci auta...

...wlasnie przyjehcalem tym transitem... ciezko bylo po 25Km wysypala sie guma z lozyska podporowego wału )) ... i tak przez 200km.... w strasznym halasie...

obmierzylem go i wyszlo mi ze jak przesune przegrode o 50cm wolnego miejsca ktore mam za drugim rzedem siedzen to spokojnie wtedy bedzie spelniac warunki z tej ustawy...

narazie ide spac bo mi we lbie szumi... jak bede cos wiecej wiedzial w tym temacie to napisze...