Problem z LPG ACCORD 95 POMOCY!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich mam honde accord 95r 2.0 16V ze zwykłą ins gazową jak do poloneza bez komputera,elektrozaworu i tego podobne ostatnio pojawiło sie pare problemów silnik w czasie jazdy na gazie zaczał szarpać i sie dławić aż zgasł.nie dało sie go odpalic teraz stoi i niewiem co jest grane wymieniłem świece, filtr gazu i powietrza
prubuje go odpalić i nic strzasznie śmierdzi benzyną
-odpalił mi raz na gazie i po minucie zgasł na luzie,
-odpalił na automatycznym przełączeniu na gaz i zgasł po przełączeniu się silnika na gaz
-nie odpalił wogóle przy ustawionym włączniku do jazdy na benzynie

POMÓŻCIE [/LIST]

[ wiadomość edytowana przez: wychylylybymy dnia 2007-03-23 13:26:38 ]

Problemy są na obydwu paliwach i wystąpiły nagle. Obstawiam albo zapłon, albo ogólnie elektronikę sterującą silnika. Śmierdziało paliwem przy próbie zapalania, więc najpierw szukaj iskry.

sprawdziłem aparat zapłonowy i przewody wysokiego napięcia-jest iskra. już niewiem co jest grane może ktoś wie gdzie mozna jeszcze szukać usterki

może padł przełącznik.. ja proponuję zrobić manewr następujący z tym że będzie ci potrzebna druga osoba: bierzesz kawałek przewodu elektrycznego i podpinasz jeden koniec pod elektrozawór gazowy (+) reduktora a drugi przykładasz do (+) akumulatora - powinno być słychac pyknięcie i przepływ gazu. Wtedy druga osoba musi kręcić rozrusznikiem i auto ma palić. Jeżeli chodzi o benzynkę to może padł emulator wtryskiwaczy lub przekaźnik rozcinający zasilanie wtrysków i po prostu się nie otwierają. Jest jeszcze inny motyw. Może przeskoczył Ci rozrząd i iskrę masz w złym momencie - nie jeździło sie zbyt ostro wcześniej???? pozdrawiam i powodzenia

Witam.
Powodów może być multum. Jednakze w hondach a szczególnie na gazie trzeba robić okresowe regulacje zaworów i to co ok. 20 tyś km.