Orginalny olej GM semi-czy warto?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam znalazlem tutaj tani orginalny olej opla.czy macie doswiadczenie z tym olejem?warto czy nie?pytam poniewaz wczesniej jezdzilem fiatem i wsrod uzytkownikow rekomendowana przez fiata selenia dobrych recenzji nie miala...

ja mam taki zalany i jest OK

ja takze jezdze na takim oleju i jak narazie auto sprawuje sie dobrze.
olej kupilem w sklepie za 80zl a widze iz na allegro jest dobrze przystepna cena wiec warto!!!!!

Ja też mam identyczny zalany i wszystko jest pięknie ładnie

ja jeżdże omegą na tym oleju, ojciec jeździ vectrą też ma ten olej zalany i jest git, ogólnie chyba jest dobry, troche sie bałem bo cena jest hm........ zrobiłem juz ponad 6 tysięcy po wymianie i raczej polecam

ja taki wlałem do lalki i jestem zadowolony. Dla mnie tyle samo kosztuje w hurtowni. A co mogę stwierdzić bo znam gości który sciaga te oleje z niemiec to wlany tam jest napewno Mobil. Tylko on mówił zeby uważać na podróbki bo zaczęlo ich dużo występować na rynku
pozdr

Cytat:
6 tysięcy po wymianie i raczej polecam

po takim przebiegu nic nie można zaopiniować; nie czepiam się oczywiście do oliwy GM

Cytat:
2007-03-26 21:35:59, omegolotC30NE pisze:
po takim przebiegu nic nie można zaopiniować; nie czepiam się oczywiście do oliwy GM

jak byś wlał wody to raczej byś zaopiniował

Ale zabłysnąłeś taraz....

pewnie bo jak bys wlał hujow...oleju to po pracy silnika bys poznał czy to sie nadaje do jazdy tym bardziej że mojego ojca vectra ma ponad 300 tysi przejechane i podejżewam że jak bym wlał byle co to zaczeło by lecieć wszystkimi możliwymi dziurami, ale nie zchodźmy z tematu ogólnie polecam

wlalem przy poprzedniej zmianie (12tys) temu, teraz znowu zmieniam i ponownie kupie GM. mam sklaep w poznaniu, ktory ma go w rozsadnej cenie (podobnej z allegro).

To pisz Człowieku,że masz w domu auto co 300 tyś na tej oliwie zrobiło, a nie pier.... sz że przejechałem 6 kola i jest git . Kupiłbyś superol w opakowaniu Mobil, przejechał 6 koła i też byś zachwalał, ot....

6 tysi zrobione mam omegą ale może w przciwieństwie do ciebie mam dwa samochody w domu

Vectra zrobilem na tym oleju 100tys km. Wymieniam olej zawsze co 10-12 tys. Do omy tez zalalem.Wlasnie bede wymienial (ale kolor oleju przy wymiaine w vectrze byl o niebo lepszy niz w tym pokemonie 2.5TD-moze dlatego ze diesel )

Cytat:
2007-03-27 08:04:16, Raspi pisze:
(ale kolor oleju przy wymiaine w vectrze byl o niebo lepszy niz w tym pokemonie 2.5TD-moze dlatego ze diesel )

No stary! Co ty porównujesz? Silnik benzynowy w Viki do Diesla w Klusce. Olej w dieslu juz po kilkuset kilometrach w większości diesli starszej konstrukcji robi sie prawie czarny.

Co do Olejów firmowanych przez GM. Osobiście polecam. Szczególnie do 2,5TD gdzie producent zaleca wymianę oleju co 7500km. (tanio wychodzi a jakośc oleju dobra) jeżdżę na nim i nie widzę różnicy z innymi markowymi, więc po co przepłacać. U mnie przy wymianie muszę wlać 6 litrów wiec wychodzi bardzo tanio.
Pozdrawiam i życzę dłuuuugiej bezawaryjnej.....

kolega pracuje w hurtowni i mowi ze jest to mobil i jest sprzedawany w tej samej bance do opla i do forda roznia sie tylko naklejki, olej wychodzi tanio a przy tym markowy wiec czemu przeplacac, rowniez jezdze na takim

Cytat:
2007-03-26 21:22:15, pit-ilawa pisze:
ja jeżdże omegą na tym oleju, ojciec jeździ vectrą też ma ten olej zalany i jest git, ogólnie chyba jest dobry, troche sie bałem bo cena jest hm........ zrobiłem juz ponad 6 tysięcy po wymianie i raczej polecam

hmmm tylko jak poznac ktory orginal a ktory nie...

Cytat:
2007-03-27 11:19:38, surowik pisze:
kolega pracuje w hurtowni i mowi ze jest to mobil i jest sprzedawany w tej samej bance do opla i do forda roznia sie tylko naklejki, olej wychodzi tanio a przy tym markowy wiec czemu przeplacac, rowniez jezdze na takim

a to juz jakos konkret...w sumie same pozytywne opinie na temat oleum z GM'a chyba tez zapodam taki...

Cytat:
2007-03-27 15:53:27, szklasty pisze:
hmmm tylko jak poznac ktory orginal a ktory nie...

no może masz racje. ja kupiłem ten olej z allegro i w aukcji było opisane cos na podobe opisu surowika - kosztował niecałe 60 ziko za 5l + przesyłka, niewiem w każdym razie przy następnej wymianie też nim zaleje

jezdze na tym oleju już od kilku wymian ponad 50 tys , a przyznam się że jakiś nawiedzony Helmut lał do tego motoru 0W-30 prawie wode bałem się ze coś się stanie ale jest ok no i o ile taniej u nas ten olej chodzi po 55 zeta za 5

pozdrawiam