Zmiana opon na letnie 2007

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No chyba będę pierszy w tym roku. Wczoraj zastałem prawy przód bez powietrza, próbowałem zmienić na zapas, ale śróby tak się zapiekły, że ukręciłem nowy krzyżak... wqurwiony pojechałem kilkaset metrów do mechanika na flaku - opona oczywiście do wywalenia. Nie żałuję zbytnio bo i tak opona była już stara. Myślicie, że będzie jeszcze atak zimy w tym roku? A może ktoś ma do zbycia używanego Polarisa I?

niebyłeś pierwszy tylko razem bylismy pierwsi-ja złapałem gumę dwa dni temu-wczoraj przełożyłem na letnie
ps. ja tez zlapalem gume na prawym przodzie

[ wiadomość edytowana przez: tommi3737 dnia 2007-02-28 10:18:43 ]

Cytat:
2007-02-28 09:57:13, elChopin pisze:
ukręciłem nowy krzyżak

Te krzyżaki to największa chu*nia świata. No chyba, że za 200 zł. Odkąd ukręciłem krzyżaka mam zwykły klucz do kół jednego typu w kształcie L z odlewu. Jak nie ręką to butem zawsze ruszę, a i łatwiej gostka jakiegoś nim zarąbać niż krzyżakiem.

Wbrew pozorom ceny klucze tego typu świetnie się sprawdzają
Jeszcze mi się nie zdażyło aby jakiejś śruby nie odkręcić

Cytat:
2007-02-28 11:19:29, krzychu_ch pisze:
Wbrew pozorom ceny klucze tego typu świetnie się sprawdzają Jeszcze mi się nie zdażyło aby jakiejś śruby nie odkręcić

Dokładnie taki ukręciłem przy zmianie kół na zimowe, myślałem, że krzyżak będzie wytrzymalszy ale to shit - teraz właśnie szukam takiego z odlewu.

Cytat:
2007-02-28 11:19:29, krzychu_ch pisze:
Wbrew pozorom ceny klucze tego typu świetnie się sprawdzają

A czy ja mówiłem, że nie? Miałem na myśli jakość i wytrzymałość kluczy krzyżakowych w kształcie takim: +

Cytat:
2007-02-28 11:40:05, elChopin pisze:
Dokładnie taki ukręciłem przy zmianie kół na zimowe, myślałem, że krzyżak będzie wytrzymalszy ale to shit - teraz właśnie szukam takiego z odlewu.

polecam klucz w kształcie litery L z przedłużaną rączką

pozdro

raczej mnie nie przekonacie - teraz tylko odlew L + gazrurka jako przedłużka (a i jebnąć komuś można)

Cytat:
2007-02-28 12:22:04, elChopin pisze:
raczej mnie nie przekonacie

Potrafisz czytać, co piszemy? Czy ktoś Cię przekonuje do jakiegoś krzyżaka?

Zgadza się
Krzyżaki to były modne w XV wieku
Teraz to tylko klucz łamany w kształcie litery L o długści minimum 40-50 cm i to nie w bagazniku tylko koło fotela kierowcy

Cytat:
2007-02-28 12:31:16, piotr_ek pisze:
Potrafisz czytać, co piszemy? Czy ktoś Cię przekonuje do jakiegoś krzyżaka?

Potrafię. Pisząc o tym, że nie dam się przekonać mam na myśli klucz z przedłużką, a nie krzyżaka...

no to jakies fatum na esperaki najdalej 2 dni temu wstaje rano ide do esperaka patrze a tam kapcioch w tylnym lewym wiec mam tylko zimowki na przodzie

Ja tez juz jezdze na letnich. Wczoraj zmieniłem... przesiadka z 13'' zimówek na 15'' z calkiem szerokim kapciem... Pompa wspomagania ma co robic na parkingu

Wlasnie co skonczylem zmeniac u mnie .. pozbylem sie tych wstrętnych 14` na stalówkach

Teraz na tyle są ubiegłoroczne CPC2 a na przodzie nówki Dunlopy Sport 01 - oczywiście na felgach wykonanych z domieszką "glinu"
(sorry, ale mam dziś coś dziki humor)

Ja już też zmieniłem komplet alusów zimowych 14" na komplet alusów letnich 15"

qrde co wy wszyscy tylko w dzien jezdzicie??? w nocy temp schodza miejscami do 0 st...

Cytat:
2007-03-03 20:39:32, ETomek_GT pisze:
qrde co wy wszyscy tylko w dzien jezdzicie??? w nocy temp schodza miejscami do 0 st...

Ale my w nocy nie jezdzimy....

Cytat:

My sie zimy nie boimy
Damy radę!

Cytat:

ale tylko miejscami

Cytat:
2007-03-04 12:46:24, krzychu_ch pisze:
ale tylko miejscami

We sosnowcu temperatura nigdy nie spada poniżej zera ...to takie bardzooo szczególne miejsce