Spadek cisnienia oleju

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
spadek cisnienia oleju po jego wymianie z polsyntetyka elfa na polsyntetyk valvoline co jest grane

Cytat:
2007-03-30 21:17:32, edko84 pisze:
spadek cisnienia oleju po jego wymianie z polsyntetyka elfa na polsyntetyk valvoline co jest grane

Czy to jest pierwsza wymiana od kupna

Jezeli tak to możliwe chodź tego nie zycze ze dolany byl jakiś syf (zageszczacz) na potrzeby sprzedania autka i dopiero teraz wychodzi rzeczywisty stan serducha...

Mierzyłeś ciśnienie, czy kontrolka świeci?

A jak już mowa o kontrolkach, to u mnie w 1,8 gdy jest zimny silnik zaraz po uruchomieniu nie gaśnie kontrolka oleju. Dopiero po jakichś 8 - 10 sekundach. Przy tym słychać stuki gdy się pali kontrolka i zanikają one gdy zgaśnie. Wlany jest nowy olej 10W40. Czyżby pompa oleju była walnięta
Wspomnę, że jak silnik jest ciepły kontrolka szybko gaśnie

DaveOca na zimnym silniczku pracuje Ci głośno do momentu w którym olej poprzez pompę dostanie się już do głowicy silnika i zacznie smarować jej elementy(kontrolka oleju też gaśnie wtedy gdyż znajduje się w głowicy silniczka) Co do przyczyny tego że tak się dzieje nie jestem do końca pewien ale możesz mieć rację z tą pompą. Wydaje mi się że już był poruszany temat z późno gasnącą kontrolką oleju na forum. Proponuje żebyś poszukał tam znajdziesz coś bardziej konkretnego. POZDRO

Cytat:
2007-04-01 23:20:34, robman pisze:
Proponuje żebyś poszukał tam znajdziesz coś bardziej konkretnego. POZDRO

Podziękował