Obroty a predkosc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich Wie ktos moze jakim cudem moga zmienic sie obroty wzgledem predkosci? Chodzi o to ze do niedawna mialem przy 2500 obr 90km/h na 5 biegu a teraz przy 2500 obr mam lekko ponad 100 km/h. Powiem odrazu ze wyciagalem zegary i robilem podswietlenie ale wskazóweknie ruszalem i zlozylem wszystko tak jak bylo. Zreszta nie pierwszy juz raz wiec to raczej na pewno nie od tego

A może jednak to. Wypadałoby zmierzyc jakoś czy predkościomierz nie oszukuje i sprawa sie wyjasni

Witam
Nie wiem jak w benzynie ale ja w td mam przy 2300 obr 100 km na 5 biegu koleś tak samo więc teraz masz pewnie ok tak więc niema co guwkowac jest chyba ok.A tak wogóle może odłączyłeś aku i zresetowałeś kompa i obroty mogły się poprawić

Cytat:
2007-03-24 11:16:07, shaft1 pisze:
Witam wszystkich Wie ktos moze jakim cudem moga zmienic sie obroty wzgledem predkosci? Chodzi o to ze do niedawna mialem przy 2500 obr 90km/h na 5 biegu a teraz przy 2500 obr mam lekko ponad 100 km/h. Powiem odrazu ze wyciagalem zegary i robilem podswietlenie ale wskazóweknie ruszalem i zlozylem wszystko tak jak bylo. Zreszta nie pierwszy juz raz wiec to raczej na pewno nie od tego

Może ślizgało Ci sprzęgło ?

Co do sprzegla to jest na wykonczeniu ale to raczej by sie pogorszylo a nie poprawilo nie? A moglby ktos sprawdzic jakie ma obrotki na 5 biegu przy 90km/h?

Co do obrotów to mam około 2000/2100 silnik 1.4 oponki 15 205/50.
Jesli ci to coś pomoże to prosze cie bardzo.
Sprawdzane przed pól godziną