| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
rafalko Espero 1.5 16v + Ave ... Wrocław | 2007-03-31 17:10:09 dzisiaj zrobilem po trasie 120 km do 100km/h spokojna jazda i wyszlo mi takie spalanie tankownanie spawdzajace na tej samej stacji - po prostu zastawiam sie na co wywalilem 800zł...wmiescie wychodzilo mi kolo 15-16 litrów...
historia wyglada tak: - wczoraj bylem na regulacji lambda=1 na analizatorze w eko almie dystrubutora BRC - inne gaziarze niz ci co zakladali - nowe filtry swiece kopulka z palcem, tylko WN nie wymianialem jeszcze ale strzałów nie mialem jeszcze - sonda ponoc sprawna chociaz jak mierzylem metexem na Pb to max mialem 0,6V i to mnie dziwi troche chociaz nie wiem czy to dobry pomiar - instalka przelozona z nubiry 1,6 16V - 2 generacja, mikser 32 mm (dobry ????) reduktor tecno 100kW - przy zakladaniu bylem i wszystko podlaczone tak jak ma byc - check engine nie zdarzyl sie ani razu - dziwi mnie taki dziwny zapach z nawiewu ogrzewnia jakby gazu ale sprawdzali szczelnosc i jest ok...nie wiem czy to mozliwe ze przewód butla - reduktor moze puszczac ??? bo tez byl przekladany z nubiry... - moc praktycznie jak na Pb ale jak dociskam na max pedal przy nizszych obrotach to zaczyna mulić go - ciezko mi bylo wyprzedzac i musialem schodzic bieg nizej albo pedal nie w podlodze Nie wiem co dalej z tym spalaniem robic...wieczorem podlacze sie jescze raz do kompa i sciagne screeny wykresów i ustawień - moze cos pomożecie bo nie wiem co robic z tym... |
rysiu1 Klubowy Weteran było espero jest voy ... Gorzów Wlkp. | 2007-03-31 19:09:06 tyle gazu to mi pali na autostradzie przy 140-200km/h
zmień gaziarzy |
Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2007-03-31 22:56:09 chciełes oszczedzic ?
kupiłes uzywana instalke. opłacało sie?? w wawie instalka do astry I 1,6 kosztuje 1500zł za wafką pewnie taniej |
rafalko Espero 1.5 16v + Ave ... Wrocław | 2007-03-31 23:00:45 hmm instala kosztowala mnie mniej niz 50% - najtaniej jak znalazlem to katowice i okolice - 1600....roznica jest a odlegosc tez robi swoje...a we wrocku 2 generacja odo 1800 w góre takze cena nie jest zbyt przyjemna
latwo mówic o nie oszczedzaniu kiedy sie jeszcze studiuje a poza tym z wielu przewertowanych postów trafisz na hu.a gazownika to zebys i 3000 wydał to pojdzie na straty - ciezko znalezc kogos rzetelnego i na tym tak naprawde polega problem i TO NIE TYLKO LPG !!!! |
Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2007-03-31 23:09:22 sam studiuje i wiem ze jak kupowac zomiaka to z gazem a wrazie problemów momo wszystko zapieprzac do radomia |
DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2007-03-31 23:27:08 No cóż...gazz to zło, wiemy nie od dziś. |
rafalko Espero 1.5 16v + Ave ... Wrocław | 2007-03-31 23:47:48 dajcie kurwa namiar na radom bo bede jechal na świeta pod zamość to sie przejade do nich i moze w koncu ktos cos poradzi bo jak narazie niewiele mi sie zwrocila ta inwestycja ![]() |
saqul Espero 2.0 CD LPG / ... Kleszczów | 2007-04-01 15:07:16 gdzie wy mieszkacie? chyba nie w Polsce u mnie gaz sekwencyjny kosztuje 2100zl, a zwykła instalka z komputerem 1300zł - i to na dobrych podzespołach. |
rafalko Espero 1.5 16v + Ave ... Wrocław | 2007-04-01 15:35:37
trzeba mieszkać w kleszczowie ![]() |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2007-04-02 07:35:15 A ja zapytam jak jest ze spalaniem i zachowaniem samochodu na PB? Jeśli tu też jest duże spalanie to trzeba szukać uszkodzeń w elementach wspólnych dla obu układów- PB i LPG (sonda, czujnik podcisnienia w kolektorze dolotowym itd.).
Jeśli zaś spalanie jest duże tylko na LPG, to do sprawdzenia jest: -zawór w butli, czy poprawnie odbija (beda wtedy duże przekłamania bo raz wejdzie mniej a drugi raz wiecej) - parownik , wszak masz używaną instalację - silnik krokowy od gazu Piszesz że szczelność miałeś sprawdzaną, ale nie pisałeś w jakich warunkach- czy samochód pracował na gazie czy nie. Jak nie to takie sprawdzanie można sobie wsadzić... Na końcu sprawdziłbym sam komputer. Byc może jest uszkodzony lub źle zaprogramowany. Może nie bierze pod uwagę sygnał z sondy lub ma żle zaprogramowane poziomy napięć- np. sonda 0...5V zamiata 0...1V |
rafalko Espero 1.5 16v + Ave ... Wrocław | 2007-04-02 16:19:34 Dzieki ASTERIX ale wszystko o czym piszesz jest ok.
wczoraj gadalem z dobrym gazownikiem na forum i mniej wiecej powiedzial mi co mam zrobic - rano podeszlem z softem i od razu widac rezulataty - po pierwsze na reduktorze jest ta srubka regulowana palcami i na imbus - ta na palec byla wkrecona na full - przestawilem jeszcze reset krokowca na 90 - o czym mówic - jak to świadczy o 2 warsztatach gdzie spier...li robote ??? zero jakichkolwiek podstaw w życiu nie dał bym im uprawnień !!!! [ wiadomość edytowana przez: rafalko dnia 2007-04-02 16:21:59 ] |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2007-04-03 06:59:07 Takie zabawy z parownikiem moga swiadczyć o tym, że albo ktoś robił głupi żart (i doi kasę z kazda wizytę) albo nie mógł/nie znał się na regulacji instalacji/parownika. Może być też i tak, że w poprzednim samochodzie były problemy z gazem i jakiś "ciul se poregulował".
Napisz czy udał Ci się zejść ze spalaniem do ok 8l na trasie...mój tyle pali. |
rafalko Espero 1.5 16v + Ave ... Wrocław | 2007-04-03 13:41:57 jako że BRC JUST ma tryb adaptacji - a tego mi nikt nie zrobil i parametry zostaly z nubiry - to zaraz biegne go adaptowac i dopiero zrobic porządną regulacje ręczna...tak to jest - lepiej 2 razy samemu niz jezdzic po mechójnikach !!!!! |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-04-03 19:54:22
wydaje mi się, że najpierw przeprowadza się regulację na parowniku. Komputer lpg dokonuje tylko drobnych korekt - pod warunkiem poprawnej regulacji parownika Parownik powinien podawać gaz pod ciśnieniem jak najbardziej zbliżonym do atmosferycznego. Piszesz, że masz dodatkową śrubę regulacyjną na imbusa - ta śruba reguluje kanał bocznikowy. Do poprawnej regulacji parownika wykorzystuje się główny regulator, a kanał bocznikowy powinien być całkowicie zamknięty. Kanał ten podaje gaz niezależnie od podciśnienia w kolektorze dolotowym i zapobiega gaśnięciu silnika przy wysprzęglaniu przy dużych prędkościach. PO wyregulowaniu główną śrubą odkręcasz całkowicie kanał bocznikowy i odpalasz silnik. Przy pracującym silniku tak długo zakręcasz kanał bocznikowy, aż silnik zacznie przygasać. Wówczas lekko go odkręć i sprawdź na analizatorze czy skład mieszanki jest prawidłowy. |