Przegląd po montażu instalacji

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Jako, że w tym miesiącu zagazuję swoją Omegę instalacją BRC Sequent24, chciałbym się dowiedzieć kiedy muszę zrobić przegląd samochodu z zamontowaną instalacją? Dodam, że przegląd techniczny mam ważny do września tego roku, czy w związku z tym mogę zrobić przegląd samej instalacji gazowej? Jakie będą jego koszty?
Powiedzcie mi jeszcze ile $ muszę szykować w wydziale komunikacji za samo wstęplowanie instalacji do dowodu rejestracyjnego?

Pozdrawiam,
początkujący LPG user

[ wiadomość edytowana przez: Andys dnia 2007-04-02 20:31:11 ]

O ile nic się nie zmieniło pierwszy przegląd instalacji LPG (montaż) wbija Ci montażysta i z tym papierem, homologacją i fakturą montażu lecisz do WK. Ile kosztuje "wbicie" LPG do dowodu R to już nie pamiętam, ale to jakieś grosze były.
Przegląd techniczny (ten obowiązkowy) autka robisz tak jak Masz w dowodzie czyli we wrześniu i ten przegląd będzie już niestety droższy bo będzie również obejmował instalację LPG niezależnie od daty montażu (koszt, to o ile dobrze pamiętam 158zł, jak masz hak to jeszcze parę złotych więcej).
Jeśli chodzi o przegląd gwarancyjny czy jakiś tam serwisowy instalacji to jest on niezależny od przeglądu technicznego w stacji diagnostycznej (obowiązkowego) i jest określony (termin i warunki) w gwarancji bądź umowie na montaż.

Witam.
Wszystkie zmiany w dowodzie rejestracyjnym muszą być zrobione do 1 miesiąca. Koszt stempla to jest 6 zł. chyba ,ze w Łodzi jest inaczej.