Który jest który?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WItam!
Mam pytanko! Który czujnik oleju jest który? Bo są podobno dwa, jeden od poziomu oleju, a drugi od cisnienia oleju... Może mi ktos udzielic odpowiedzi, który jest który i jak je zlokalizowac przy Omedze '99 X20XEV.
Dzięki za pomoc!
Pozdrawiam!

pomaranczowy jest od poziomu (u mnie sie czesto wlacza jak szybko jezdze, tak w granicach 180-200, to wtedy olej sie rozpryskuje po calym silniku i jest niski poziom, wiec sie wlacza ), natomiast od cisnienia jest czerwony i wtedy nalezy od razu zatrzymac samochod i wylaczyc silnik (chyba na kursie tego uczyli hmmm)
Na pewno znajdziesz w wyszukiwarce takie rzeczy, pamietam, ze byl gdzie taki opis co kazda kontrolka w Omie A oznacza. Podobnie jest w Omie B jesli chodzi o czujniki oleju

fatboj pomyśl o znaczeniu tych słów CZUJNIK, KONTROLKA.to nie to samo....
ps. i nie przechwalaj sie szybkościami, naprawdę to nie jest powód do dumy

hehe no zrozumialem ze czujniki patrz kontrolki my mistake. Gdzie niby sie przechwalam? Czepiasz sie nie wiedziec czemu. Opisuje z autopsji jak to wyglada, choc w sumie bardziej chodzi o obroty niz szybkosc, ale jedno sie wiaze z drugim.
Zwyczajnie chcialem tylko odpowiedziec na pytanie, a Ty zamiast mi tutaj moralizowac, moglbys odpowiedziec koledze gdzie sa.
Od poziomu to bym szukal gdzies kolo miski olejowej

Cytat:
Zwyczajnie chcialem tylko odpowiedziec na pytanie

i nie bardzo Ci to wyszło
Cytat:
Od poziomu to bym szukal gdzies kolo miski olejowej

dobry jesteś....

omegolotC30NE jak wiesz to powiedz. Jak nie wiesz to po co takie gadki?

Cytat:
2006-11-06 12:45:17, omegolotC30NE pisze:
......
..........
dobry jesteś....

Cytat:
2006-11-06 12:45:17, omegolotC30NE pisze:

za to Tobie jeszcze gorzej

Tak na zdrowy chlopski rozum czujnik poziomu oleju powinien byc w misce olejowej, no bo niby gdzieindziej?!?!?!

poczekajcie , pobiegnę gdzieś na parking, gdzie omcie stoją i podejżę.... he he he....

jestem, standardowo... poziom w ściance miski olejowej, ciśnienie w pompie , obok koła pasowego. koloru kabelków nie zapamiętałem....

i jak wypadłem????

Cytat:
2006-11-06 15:54:57, omegolotC30NE pisze:
jestem, standardowo... poziom w ściance miski olejowej, ciśnienie w pompie , obok koła pasowego. koloru kabelków nie zapamiętałem.... i jak wypadłem????

moze byc, tylko szkoda ze nie zapamietales kolorkow, jest to dosc istotne

Nie mozna bylo tak od razu? :>

Dzięki chłopaki za odpowiedzi! Bardzo cenne! Hmm... Tylko jedno pytanko - które to koło pasowe?! Olejek mi kapie z czujnika gdzis w pobliżu miski olejowej czyli pewnie bedzie to czujnik poziomu oleju, pare złotych zaoszczędze!
Dzięki bardzo!
Pozdrawiam!