Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() majkel-europe Opel Omega B Caravan Sanok | 2005-09-14 12:18:32 Witam! Chciałem sie dowiedzieć czy jest możliwe wsadzenie pilota ze zwykłego kluczyka do tak zwanego "scyzoryka" Takie klucze robi miedzy innymi skoda, VW, audi. Przełożenie grota nie powinno stanowić większego problemu tylko co zrobić z pilotem? Czy zmieści sie do takiego scyzoryka, czy nie? A moze wystarczy po przełożeniu grota zaprogramować pilota w "scyzoryku"? Jezeli ktoś robił coś takiego to prosze i informacje! |
sss25 Opel Senator B Świdnica/Plymouth | 2005-09-14 12:22:25 jestem w trakcie takiej czynności i wiem na 100 procent ze to wykonalne.jak już zrobie to dam znać na forum. |
![]() PEPE 3,2V6 TORUŃ | 2005-09-15 07:43:05 Podziwiam- to będzie na pewno tjuning dogłębny skoro zaczynasz od kluczyka. ![]() Jeden taki był na wiosennym zlocie .Bywalcy widzieli. ![]() ![]() ![]() |
sss25 Opel Senator B Świdnica/Plymouth | 2005-09-15 09:10:51 Pepe do kogo pijesz? |
![]() yogikrakow Omega tzw. C 2.5TD Janów Lubelski / Kraków | 2005-10-25 18:54:57 Zrobił ktoś w końcu scyzoryk do omegi?
Bo ja tak ![]() |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2005-10-25 19:53:48 wyluzuj sss25 bo sraczki dostaniesz ![]() ![]() ![]() przecież pepe nic obraż;iwego nie napisał ![]() ![]() ![]() POZDAWIAM |
sss25 Opel Senator B Świdnica/Plymouth | 2005-10-25 22:12:23 Fomin wyjaśniliśmy sobie to z PEPE na priv i zapewniam Cie ze już nie ma żadnych niejasności.wątek jest stary a ty go odgrzebałeś ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2005-10-25 22:43:41 he he jasem netoperek obrońca wdów i sierot ![]() ![]() ![]() ![]() pozdro ![]() |
![]() johnybig DEADSOUL Omega B MV6 Poznań | 2005-10-27 10:20:30 zrobione od ponad roku, tylko w ten scyzoryk 3 przyciskowy (koszt 50zł), poszło w jeden dzień, grot od WV po wyjęciu bolca wychodzi bez problemu, trzeba rozwalić jakis dorobiony kluczyk do omegi żeby mieć z czego pozyskać nowy grot (koszt 40zł), potem dorabiamy "identyfikator" od immobilizera (koszt 90zł) i tu żeby go wsadzić do scyzoryka trzeba po rozebraniu umieścić go jak najbliżej przodu klucza przy grocie, ja rozwierciłęm sobie komore gdzie był wv immobilizer. Nie wiem czy daje sie zaprogramować oryginalnego pilolta WV na działanie z omegą, ja zrobiłęm to w ten sposób że przerobiłęm oryginalną płytke z pilota od omy żeby mi weszła do obudowy scyzoryka, było troche zabawy ale działa, hejka |
![]() majkel-europe Opel Omega B Caravan Sanok | 2005-10-27 12:44:45 Orginalanego pilota ze scyzoryka hnie da się zaprogramować. mogłbyć podesłać mi fotki jak tego pilota z omy wsadziłeś do scyzoryka? |
![]() yogikrakow Omega tzw. C 2.5TD Janów Lubelski / Kraków | 2005-10-27 14:50:11 Moje koszta były mniejsze - 33zł scyzoryk, 6 przesyłka i stracony kluczyk w oryginale z omy. I to wszystko.
Fakt, że w środku jest trochę wolnej amerykanki, ale cóż. Co do grota, to mam oryginalny z Opla - szlifierka kątowa poszła w ruch i sama robotę wykonała. Jak wyszło - chyba OK Jak chcecie ocenić - foto w profilu Pozdrówka dla majsterkowiczów ![]() |
![]() majkel-europe Opel Omega B Caravan Sanok | 2005-10-27 18:16:24 Nieźle nieźle powiedz mi jeszcze tylko jak upchałeś tam fabryczny moduł pilota? Jak działają Ci te klawisze? otwieranie masz pod otwieraniem a zamukanie pod zamykaniem? Czy moze masz zamykanie np pod klapą bagażnika (chodzi o symbole na pilocie) czy odpowiadajną funkcjom? |
![]() hexe Omega B Caravan Sopot | 2005-11-01 13:45:47 No włąśnie też się zabrałem za "rzeźbienie" w kluczyku i stwierdzam że nawet średnio uzdolniony manualnie ginekolog amator bez trudu da sobie ztym radę ![]() Troszkę pomyślunku i damy radę. Koszt tak jak pisał kolega znikomy bo kulczyk scyzoryk ![]() |
![]() johnybig DEADSOUL Omega B MV6 Poznań | 2005-11-02 08:22:53 płytka z elektroniką z prawej jest oryginalna z vw a ta z lewej oplowska docięta pod wymiar, pilota nie chciałęm niszczyć oryginalnego bo dostałęm przy kupnie tylko jednego i dokupiłęm (koszt 100zł),
![]() ![]() ![]() |
![]() Grande Kluska Wawa/Eudezet | 2007-04-13 15:44:32 Dobra odświeżam kotleta... ![]() W pazie przygotowawczej następujący projekt: 1. Kluczyk od Omy - bez alarmu 2. Alarm Top Safe - i dobrze, bo mają w ofercie płytkę (pilota) pasującą do scyzoryka VW/Audi/Seat 3. Kluczy scyzoryk - 3 przyciskowy. 4. Grot Jak tylko operacja się uda to zdam relację. A teraz czas na prośbę: Czy ktoś wie jak wygląda sprawa immo w kluczych od omy? I czy z przełożeniem mogą być jakieś problemy? Pozdr Grande |
![]() mt-01 opel omega b zamość | 2007-04-14 00:52:38
Yo Grande! Ja mam takiego scyzoryka.. gdzieś nawet w poradach umieściłem pały tekścik na ten temat. Immo to taka mała, prostokątna, czarna kostka w kluczyku. Ja rozebrałem kluczyk i wyciągnąłem immo, a następnie wkleiłem do scyzoryka jak najbliżej przodu- grota. Wszystko gra i buczy,, Pozdro ![]() |